Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

10 coolaste tv-mammorna: Så vill de uppvaktas

Vi har sett dem i tv-rutan. Mammorna som har det där lilla extra...på gott och ont. Kanske känner vi igen våra egna mödrar i dessa figurer. Eller så är de mammorna vi önskar att vi hade. Eller att vi absolut inte hade. Så här uppvaktar man hur som helst en sann stjärna till mamma.

mammamia

1. Donna Sheridan i "Mamma Mia"
Livsnjutaren Donna sjunger sig igenom livet. Och verkar ha slukat karlar på löpande band. Hur skulle dottern Sophie fira henne måntro? Hon kan ju uppenbarligen redan sjunga, så en sånglektion känns ju lite överflödigt. Det gäller väl även danskurs.  Men hon skulle säkert uppskatta vinprovning  eller en rundvandring i chokladens värld. Kanhända vågar hon ta ut svängarna ytterligare och prova på Pole Dance.

bambi

2. Bambis mamma
Vem minns inte med blödande hjärta Bambis mamma, som halvvägs igenom filmen skjuts till döds av en jägare? Rådjursmamman är väl kanske sinnebilden av en trygg och ömsint mor. En naturälskande varelse som denna skulle väl knappast tacka nej till en skogsutflykt, i form av en safari, för att få möta hennes vän älgen. Hon skulle möjligtvis gilla att åka hundspann.  Eller helt enkelt söka skydd för jägare... i en kolarkoja.

connor

3. Sarah Connor i "Terminator"
Svårt att bli tuffare än John Connors mamma i Terminator. Inget motstånd är för hårt för denna superkvinna. För att tillfredsställa en hjältinna som Sarah Connor krävs det något som får adrenalinet att pumpa, såsom att hoppa fallskärm eller köra Ariel Atom. Pistolskytte skulle nog också falla henne i smaken om hon inte redan vore en jäkel till prickskytt.

morticia

4. Morticia Addams
Familjen Addams likbleka matriark gillar att ta ut svängarna och drar sig inte för att sticka ut hakan. Våpig och extravagant, här duger inte vilken uppvaktning som helst. För någon som dras till livets dunklare sidor, då kan nog en spökvandring locka.  Eller varför inte en middag i mörker...

soprano

5. Carmela Soprano i "Sopranos"
Tvåbarnsmamman Carmela står troget vid sin otrogne maffiaboss till makes sida. Hon skulle nog helst blunda för sin kärestas affärer, men kan inte riktigt stå emot rikedomarna som kommer med hans val av livsstil. Här har vi en kvinna som kan vara svår att tillfredsställa. Men kanske tackar hon inte nej till att hyra en privat relaxavdelning. En lyxig chokladmassage kan säkerligen också få henne på fall.

peggy2

6. Peggy Bundy i "Våra värsta år"
Al Bundys extravaganta hustru sitter helst framför tv:n och frossar godis. Inget får henne att må bättre än när hon får stå i centrum och bli ompysslad. Så om du bjuder henne på en spabehandling möts du nog av en förnöjd min. Hon tackar nog även ja till både manikyr och pedikyr förresten.

simpson

7. Marge Simpson
Homers plikttrogna maka tillbringar mest dagarna med att spatsera runt i hemmet med en dammsugare. Hon är en omtänksam mor till sin drulle till son, men egentligen skulle hon nog behöva bli lite ompysslad själv. En helkroppsmassage skulle säkerligen göra henne gott. Kanske skulle hon även uppskatta en sminkkurs, för att matcha hennes färgstarka frisyr.

fisher

8. Ruth Fisher i "Six feet under"
Liksom Marge Simpson så har Ruth också en benägenhet att sätta sin egna behov åt sidan. Sina känslor lägger hon locket på. Vilket med jämna mellanrum leder till diverse aggressiva utbrott. För att lätta på trycket borde hon kanske prova på improvisationsteater.
Eller komma i bättre kontakt med sin kropp med hjälp av olika mindfullnessövningar. En stilrådgivning skulle inte heller sitta fel.

Stark

9. Catelyn Stark i "Game of thrones"
En sann lejoninna. Hängiven och beskyddande mot sina fem barn och en vildsint krigare när nöden kräver. En mor av den här kalibern kräver det där lilla extra. Hon skulle nog gilla att bli bjuden på en dag på äventyrsbanan. Eller att lära sig gå på glödande kol. Och där hon kommer ifrån tackar man nog inte nej till en kurs i isklättring heller.

10350PCN_Prada

9. Miranda Priestly i "Djävulen bär Prada"
Den sociopatiska tvillingmammans och tillika chefredaktören Miranda Priestly vill vi kanske helst slippa möta. Men om hon vore din mamma, vad skulle få henne att äntligen dra på smilbanden?
Champagneprovning och räkfrossa, två saker som kan få även den mest hårdnackade kvinnan på fall. Eller så skulle hon sikta in sig på en stilrådgivning. Fast då skulle nog hon vilja stå för stilråden själv.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.