Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Kontakta vår vänliga kundtjänst

Vi svarar på dina frågor och hjälper till med beställningar via kontaktformuläret nedan, låt oss veta hur vi kan hjälpa till!

Har du frågor om din faktura eller betalning? Få svar direkt av Svea Ekonomi: 08-514 931 13

Vanliga frågor

Nedan hittar du vanliga frågor och svar. Se även våra köpvillkor.

Beställning

Postpaketet innehåller en presentbox, en broschyr som beskriver upplevelsen och ett flerfunktionsvärdebevis med en unik kod för att kunna boka upplevelsen.

Vid val av utskrift får du möjlighet att skriva ut ditt värdebevis direkt efter ordern.

  • Lägsta pris garanti

  • Attraktiva arrangörer

  • 3 års giltighetstid

  • 3 års fri bytesrätt

  • 14 dagars öppet köp och ångerrätt

  • Elegant presentbox eller värdebevis direkt till din e-post

  • Vänlig support via telefon eller e-post. Vardagar 7:00-21:00, lördagar 9:00-18:00 och söndagar 10:00-18:00.

Betalning

Du kan betala med Visa, MasterCard, America Express, Direktbetalning (Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken), Delbetalning, Faktura via Svea Ekonomi eller Swish.

Värdebevisen från Upplevelse.com betraktas som flerfunktionsvoucher och försäljningen sker därför med 0% moms om inget annat anges.

Momsen tillkommer först när upplevelsen är utförd. Företag som behöver redovisa momsen kan efter utförandet av upplevelsen få ett kvitto med momsen.

När du kommer till kassan så finns det ett val som heter "Ange presentkort". Tryck på knappen för att ange ditt presentkortsnummer så dras beloppet av i din order.

Leverans

Lägger du din beställning före 15.00 en vardag, skickas den samma dag med Postnord (1-klass). Väljer du utskrift kommer värdebeviset inom 5 minuter. Leverans med PostNord tar 1–3 dagar, och hemleverans med Budbee tar 1–3 dagar.

Vid val av postpaket kostar leveransen 39 kr, och vid utskrift så är leveransen kostnadsfri.Vi har ett värdebevis som skickas ut via mail och levereras inom några minuter. Välj "Utskrift" i kassan så får du värdebeviset inom några minuter.

Du kan fortfarande köpa dina upplevelser hos oss genom att kontakta oss. För att genomföra köpet behöver du meddela oss ditt personnummer, leveransval, leveransuppgifter samt vilken upplevelse du vill köpa.

Nej, det går dessvärre inte. Däremot levererar vi värdebevis via e-post direkt vid beställning.

Bokning

Nej, upplevelsen får bokas in inom tre år från att du har mottagit upplevelsepresenten. Giltighetstiden finner du på värdebeviset.

Giltighetstiden på våra värdebevis är alltid 3 år från inköpsdatum om inget annat uppges.

När du får ditt värdebevis går du in på Upplevelse.com/boka, skriver in ditt värdebevisnummer (står på presentboxen/ värdebeviset) och klickar på Boka. Där visas all information för att kunna boka datum hos arrangören.

Läs här hur det fungerar att boka datum om du har ett presentkort på Upplevelse.com och inte på en specifik upplevelse.

Har du inget värdebevis eller presentkort? Kontakta oss och uppge vilken upplevelse, ort och datum du är intresserad av. Då gör vi vårt bästa för att du ska få dina önskningar uppfyllda.

Retur och byte

Värdebeviset avser ett förslag på upplevelse för mottagaren. Om mottagaren hellre vill göra något annat går det bra att byta upplevelse genom att logga in på Upplevelse.com/boka och följa instruktionerna. Mottagaren kan välja en annan upplevelse inom giltighetstiden (3 år) och innan någon bokning har gjorts.

Ja, vi har 14 dagars öppet köp och ångerrätt. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Övriga frågor

I de flesta av våra upplevelser ingår försäkring. Kontakta kundtjänsten för att veta om det ingår en försäkring för just din upplevelse.

Ja, mot en kostnad förlängs giltighetstiden med 1 år. Priset för att förlänga värdebeviset är 250 kronor för upplevelser som kostar upp till 1000 kronor och 500 kronor för dyrare upplevelser. Om priset har höjts markant sedan inköpet får du även betala mellanskillnaden. Förlängningen skall ske senast den dagen då värdebeviset går ut. Kontakta oss för att förlänga. Om du bokar in din upplevelse samma dag som värdebeviset går ut behöver du inte förlänga ditt värdebevis.

Ja, ett värdebevis ifrån Upplevelse.com är inte bundet till en viss person. Om du vill ge bort ditt värdebevis till någon annan så går det utmärkt att göra det.

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!