Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Köpvillkor

1. Leverans

1.1 Skriv ut själv (Leverans inom 5 min)

Välj PDF-leverans så får du ditt värdebevis inom 5 minuter.

För att läsa en pdf-fil behöver du ett program som kan öppna pdf-filer. Detta finns vanligtvis förinstallerat på nya datorer.

Om du behöver installera ett program för att läsa pdf-filer finns Adobe reader gratis att ladda ner: https://get.adobe.com/reader/ » (öppnas i nytt fönster)


1.2 Leverans med brev

Vi skickar beställningar som läggs innan kl 13.00 på vardagar samma dag med Posten eller Budbee hemleverans. Presentboxen ryms i de flesta brevlådor/brevinkast, vid leverans av flera presentboxar eller i de fall försändelsen ej ryms i er brevlåda hämtas paketet hos närmaste postombud.

Svea Ekonomi Mastercard Visa

2. Betalning

Betalning sker via Svea Ekonomi Checkout, känsliga uppgifter hanteras via SSL, Svea Ekonomi följer givetvis lagen om PCI DSS och 3D Secure. Du kan betala med Faktura, Delbetalning, Konto, Swish, Kort (Visa, Mastercard) och Internetbank (Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank, Danske Bank, Ica Banken, Forex Bank, Länsförsäkringar Bank, Skandiabanken och Sparbanken Syd).

2.1 Kreditupplysning

En kreditupplysning görs alltid automatiskt för kunder som ej använt Svea Ekonomi Checkout tidigare. Detta sker redan i kassan för att avgöra vilka betalningsalternativ vi kan erbjuda dig.

Se fullständiga köpvillkor för Svea Ekonomi Checkout här »

3. Priser

Värdebevisen från Upplevelse.com betraktas som flerfunktionsvoucher och försäljningen sker därför med 0% moms om inget annat anges. Momsen tillkommer först när upplevelsen är utförd. Företag som behöver redovisa momsen kan efter utförandet av upplevelsen få ett kvitto med momsen.

4. Bytesrätt

Värdebeviset avser ett förslag på upplevelse för mottagaren. Om mottagaren hellre vill göra något annat går det bra att byta upplevelse genom att logga in på Upplevelse.com/boka och följa instruktionerna. Mottagaren kan välja en annan upplevelse inom giltighetstiden (3 år) och innan någon bokning har gjorts.

5. Öppet köp och Ångerrätt

Du har 45 dagars öppet köp och ångerrätt från varans orderdatum. Om upplevelsen inte finns kvar i vårt sortiment när den ska bokas så erbjuds byte till en annan upplevelse för samma värde. Ångerrätt gäller ej för köp av Country Side Hotels inkvarteringar.
Konsumentverkets ångerblankett (PDF)

6. Tvist

Vid eventuell tvist kommer upplevelse.com att följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Postadress till ARN är: ARN, Box 174, 101 23 Stockholm. E-post: arn@arn.se. Webbadressen är https://arn.se
Vid internationella tvister går det bra att använda sig av EU:s tvistlösningsorgan EU ODR. Denna plattform finns här.

7. Återbetalning

Vid utnyttjande av ångerrätt och öppet köp enligt punkt 5 har köparen rätt till full återbetalning av varan vid retur av den fullständiga presentboxen i nyskick, med utskrivet kvitto bifogat i returen. Rätten till återbetalning kan ej överlåtas till någon annan.
Hela beloppet för återbetalningen betalas tillbaka till köparen med samma betalsätt som för köpet, inom 14 dagar från det att den returnerade presentboxen har mottagits av Upplevelse.com och/eller det gällande värdebevisnumret makulerats hos Upplevelse.com. Köparen ansvarar för att presentboxen skickas på ett säkert sätt.

8. Reklamation och Garanti

Upplevelse.com är återförsäljare för utvalda underleverantörer. All försäljning sker i eget namn och Upplevelser Andrén AB är kundens avtalspart vid köp.

Underleverantörer är bundna via avtal att leverera överenskommen upplevelse och uppfylla de krav på kvalitet och genomförande som Upplevelse.com ställer. Upplevelse.com ansvar för upplevelsens genomförande utsträcker sig i enlighet med dessa Allmänna villkor. Om du vill reklamera genomförandet av en upplevelse ska reklamationen skickas till support@upplevelse.com. Upplevelse.com rekommenderar också kunden att påtala eventuella missförhållanden redan i samband med genomförandet direkt till aktuella underleverantören. Eventuella reklamationer kommer utredas av Upplevelse.com tillsammans med underleverantören och ett svar till den reklamerande kunden sker alltid inom 14 dagar från att reklamationen kommit Upplevelse.com tillhanda. Vid godkänd reklamation sker utbetalning inklusive eventuella fraktkostnader till kunden inom 30 dagar från att reklamationen godkänts. Vid eventuell tvist följer Upplevelse.com Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. 
Konsumenten har tre års reklamationsrätt, men konsumenten förväntas reklamera sin tjänst inom skälig tid. Reklamation som sker inom två månader anses alltid vara reklamation inom skälig tid. Vid förseningar av varuleverans har konsumenten rätt att häva sitt köp och ska ha tillgång till information om förseningen.

9. Minderårig köpare

Målsmans godkännande krävs för att köp ska kunna göras av minderårig.

10. Upplevelser, arrangörer och platser

Upplevelse.com (Upplevelser Andrén AB) är återförsäljare för utvalda underleverantörer för att kunna erbjuda ett brett och attraktivt utbud av upplevelser.

Dock händer det att en specifik upplevelse eller ort måste utgå på grund av omständigheter utanför vår kontroll. Då kan ni givetvis byta upplevelse till en annan med samma värde eller välja en dyrare upplevelse och då betala mellanskillnaden.

Underleverantören har möjlighet att ändra upplägget på en viss upplevelse under giltighetstiden.

11. Personuppgifter

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny förordning som gäller i hela EU och ersätter den svenska personuppgiftslagen den 25 maj 2018. Kraven på hur vi som företag hanterar personuppgifter skärps i och med den nya personuppgiftslagen. Vi uppdaterar därmed villkoren och kompletterar dem med en integritetspolicy som tydligare beskriver hur vi hanterar, skyddar och använder dina personuppgifter.

Läs mer hur vi hanterar dina personuppgifter

12. Neka köp

Upplevelse.com förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra en kunds beställning.

13. Ändringar av köp- och leveransvillkor

Upplevelse.com förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa köpvillkor. Er beställning omfattas givetvis av de köpvillkor tillgängliga vid tidpunkten ni gjorde beställningen(med undantag för ändringar som måste göras enligt lag, myndighetbeslut eller förordning).

14. Avbokning

Vi förmedlar upplevelser till tredje part. När man sedan bokar sin upplevelse är det leverantörens av- och ombokningsvillkor som gäller.

Senast uppdaterad:

Upp till 30% rabatt på utvalda studentpresenter
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.