• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Lejonet må vara djurens konung, men i skogen lyder alla under älgen. Upptäck det ståtliga djuret i dess hemmamiljö. Kommunicera med älgen och du kommer att förstå varför den är skogens konung.

  • Besök något av Sveriges vilttätaste områden
  • En unik chans att även få se rådjur, räv och skogshare. I området finns också mera sällsynta djur som varg och lo
  • Avnjut en mysig middag vid lägerelden

Om upplevelsen:

Turen börjar med en introduktion och vi får lära oss mer om djurlivet i området. Vi tar oss till en sjö i närheten där vi vandrar i skogen och tittar efter älgar och deras spårtecken. Sedan äter vi vildmarksmiddag vid sjökanten i väntan på skymningen. Senare under kvällen åker vi bil eller minibuss, går kortare sträckor och spanar på öppna platser där vi vet att älgarna kommer fram. När det börjar bli mörkt avslutas turen och vi åker tillbaka mot samlingsplatsen.


I Skinnskatteberg pågår turen i fem, sex timmar och ni bjuds på en härlig ekologisk middag vid lägerelden. På dessa vandringar har man sett älgar på alla turer de senaste tio åren. Här finns även chans att se ovanliga djur som varg och lo.

I Alingsås pågår turen i tre, fyra timmar och ni bjuds på en mysig grillmiddag vid lägerelden. Ni garanteras en fantastisk naturupplevelse i en av Västsveriges största obebyggda skogar, och chansen är mycket stor att man får syn på älg, men även andra spännande djur såsom vildsvin, kronhjort, dovhjort och lo. Turer genomförs under hela året.

I Åre pågår turen i tre, fyra timmar och ni bjuds på en mysig fika och har chansen att prova älgkött. Turen görs i en minivan, men om tillfälle ges kliver ni ur bilen och kan smyga er närmare för att ta fina bilder.

Viktig information Rekommenderad utrustning att ta med är kamera, kikare, stövlar, vädertåliga kläder och vattenflaska.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 8 år

Tillgänglighet Skinnskatteberg: April-September, Alingsås: Hela året

Varaktighet Ca 5-6 timmar i Skinnskatteberg. 3-4 timmar i Åre och Alingsås.

Orter Alingsås, Skinnskatteberg, Åre