• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Välkommen till vår premiumkryssning på Göta kanal med ett stort inslag av internationella gäster ombord. Ett tillfälle att koppla av och resa på samma sätt som man gjorde vid 1800-talets slut.

  • Upplev svensk historia
  • Njut av landskapet
  • Färdas längs en historisk resrutt
  • Dubbelhytt (pris/person)

Om upplevelsen:

Vid denna tur ligger båten stilla varje natt för att ge våra gäster lite mer tid att njuta av den vackra färdvägen och sällskapet ombord. Böljande fält och skira björkdungar bäddar in vår vattenväg där vi glider fram genom ett skiftande landskap. En makalös naturupplevelse oavsett när på säsongen du väljer att åka. Under våra strandhugg ges möjlighet att följa med på guidade turer till några av Sveriges främsta sevärdheter. Samtliga måltider ingår i priset och serveras i den elegant uppdukade matsalen.
Under resan upplevs bland annat Trollhättans imponerande slusstrappa och kanalmuseum, Sveriges minsta färja Lina i Töreboda, Forsvik med kanalens äldsta sluss från 1813, den heliga Birgittas Vadstena, Göta kanals huvudstad Motala, Vreta klosterruin och kyrka, och Birka Vikingastaden - Sveriges första stad.

Hytterna ombord på Rederi AB Göta Kanals fartyg är smakfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier. Hytterna är små, vilket ger en känsla av hur man reste förr i tiden. Storleksmässigt är de jämförbara med en mindre sovkupé på ett tåg. Hytterna har en kommod med handfat (varmt och kallt vatten). Alla hytter är belägna ovanför vattenlinjen och utsides. De flesta av hytterna har våningssäng. Väljer du att bo på shelter- och bryggdäck har du tillgång till hytten direkt från däck.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Juni - Augusti

Varaktighet 6 dagar

Orter Stockholm, Göteborg