• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Upplev fantastiska vyer med pirr i magen

Har du drömt om att åka en helikopter? Nu har du möjlighet att åka en helikoptersightseeing över utvalda vackra städer i Sverige. Det blir en garanterad oförglömlig upplevelse oavsett om du bor där själv eller vill se något helt nytt.

  • 15-20 minuters guidad tur över några av Sveriges vackra städer
  • Flyg med en certifierad och erfaren pilot
  • En unik sightseeing med fantastiska utsikter

Om upplevelsen:

Helikopterturen startar redan innan man lämnar flygplatsens luftrum. Först får man uppleva några av helikopterns unika egenskaper, som att hovra (stå still i luften) och att förflyttas i olika riktningar. Därefter är det dags att se spektakulära vyer över staden.

I Göteborg avgörs valet av flygtur med hänsyn till vädret, vilket gör att man inte alltid ser Göteborgs stad ifrån ovan, men får istället se exempelvis Skärgårdens storslagna natur. Här erbjuds turerna april-september, främst på helgerna. Under högsäsong finns även möjlighet att flyga på vardagar.

I Helsingborg utgår turerna från Höganäs flygfält och i Malmö utgår turerna från Vellinge. Tre personer ryms i helikoptern. Bokar man enbart två platser finns risk att man blir uppdelad i två olika turer. Vill man vara säker på att få flyga tillsammans bör man därför köpa tre platser och då rekommenderar vi Privat Helikoptertur.

I Stockholm kan ni välja att flyga från antingen Bromma flygplats eller Norrtälje. För att lyfta måste helikoptern ha fyra passagerare. Om den inte är fullsatt, kan det bli aktuellt med ombokning.

Viktig information Nykterhet är givetvis ett krav. Maxvikt 90 kg. Ett sällskap på tre personer får väga max 270 kg tillsammans. I Malmö och Helsingborg sker flygningarna året om på utvalda datum. Här krävs det att man är tre personer, är man två kan man bli uppdelad i två flygningar.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i en grupp på tre eller fyra personer.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Stockholm: Året om. Göteborg, Malmö & Helsingborg: Vår-höst på utvalda datum.

Varaktighet Ca 30 minuter, varav 15-20 minuter flygtid.

Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Östersund, Norrtälje