• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Följ med ner i en magisk miljö

Utmana era äventyrsnerver och följ med ner i Dannemora isgruva. Här firas ni 50–70 meter ned och klättrar runt på repstegar i de gamla gruvorna från 1500-talet. Ta del av de mäktiga ispelarna och gruvsalarna samtidigt som ni lär er mer om den forna tidens gruvdrift.

  • Upplev Dannemoras unika isgruva
  • Ni tar er 50-70 meter ned i gruvan
  • Spännande och lärorikt äventyr

Om upplevelsen:

Äntligen har Dannemora Isgruva öppnats för allmänheten och man har säkrat upp och byggt klart den första etappen. Under tre timmer kommer ni att utforska tre gruvor, Södra Silvbergsgruvan, Svavelgruvan och Djupgruvan. Alla tre är från 1500-talet och ni kommer att få lära er mer om dåtidens brytmetoder, såsom tillmakning och krutsprängning

Guiderna leder er ned till cirka 50-70 meter beroende på årstid, och ni klättrar på trästegar och träplattformar, hela tiden säkrade i ett fallskyddssystem, ett så kallat ferrata-system. Gruvhålen som är cirka 300 meter djupa och det är glaciärisar året runt nere i gruvan. Denna upplevelse är en blandning av äventyr och kulturhistoria i unika och fantastiska miljöer. Ni kommer bland annat att uppleva de mäktiga och stora ispelarna och gruvsalarna som de södra fälten i Dannemora är kända för.

Viktig information Inga förkunskaper krävs, men man måste vara frisk och kunna klättra på stegar. Vikt mellan 45 och 110 kg.

Passar som: Sport & Fritid Visa alla

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 16 år

Tillgänglighet Året om.

Varaktighet 2-3 timmar.

Orter Uppsala