• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Under denna klassiska resrutt på fyra dagar får du uppleva en resa genom Sverige på vattenvägen med M/S Juno, världens äldsta registrerade passagerarfartyg med hytter. Resan mellan Göteborg och Stockholm har upprätthållits sedan rederiet grundades 1869.

  • Upplev svensk historia
  • Njut av landskapet
  • Färdas längs en historisk resrutt
  • Dubbelhytt (pris/person)

Om upplevelsen:

Detta är en njutningsfylld resa där vägen är viktigare än målet, och minst lika vacker. Emellanåt gör vi strandhugg, då tillfälle ges att besöka historiskt eller kulturellt intressanta platser längs vår vackra vattenväg. Du väljer alltid själv om du föredrar en guidad tur på land eller att i godan ro avnjuta en drink på akterdäck. Välkommen ombord till en färd utöver det vanliga. Samtliga måltider ingår i priser och serveras i den elegant uppdukade matsalen.
Under resan upplevs bland annat Tillhättans imponerande slusstrappa och kanalmuseum, Sveriges minsta färja Lina i Töreboda, Forsvik med kanalens äldsta sluss från 1813, Karlsborgs Fästning, Göta kanals huvudstad Motala, Vreta klosterruin och kyrka, och Birka Vikingastaden - Sveriges första stad.

Hytterna ombord på Rederi AB Göta Kanals fartyg är smakfullt inredda med detaljer i mässing och vackra textilier. Hytterna är små, vilket ger en känsla av hur man reste förr i tiden. Storleksmässigt är de jämförbara med en mindre sovkupé på ett tåg. Hytterna har en kommod med handfat (varmt och kallt vatten). Alla hytter är belägna ovanför vattenlinjen och utsides. De flesta av hytterna har våningssäng. Väljer du att bo på shelter- och bryggdäck har du tillgång till hytten direkt från däck.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 7 år

Tillgänglighet Maj - Augusti

Varaktighet 4 dagar

Orter Stockholm