• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Gillar du att cykla och vill uppleva en häpnadsväckande resa på en mountainbike? Upptäck då Gotland med dess vidsträckta stränder, raukar och svårframkomliga skogsgläntor på två hjul och 21 växlar.

  • En imponerande och rolig cykling i ett naturskönt Gotland
  • Chansen att lämna vardagen för en stund och få upptäcka allt öarnas ö har att erbjuda
  • All utrustning ingår

Om upplevelsen:

Ni cyklar runt på Gotland under 3 dagar och med mountainbiken kommer du få uppleva att cykla i allt från hård terräng till slingriga grusvägar. Ni besöker romdestillerier, provar på lerduveskytte, badar i havet och givetvis besöker de berömda lummelundagrottorna. Upplevelsen anpassas efter gruppen, väder och årstid. Programmet nedan är ett exempel på vilka moment och strapatser som brukar ingå.

Första dagen:
Upplevelsen inleds med ankomst till Visby på eftermiddagen och därefter inkvartering för två nätter på hotell alternativt toppmoderna stugor i Visby. Instruktören ger er en genomgång av aktuell tur och ni får prova och hämta ut passande utrustning. Du väljer en mountainbike (såvida du inte har med egen), hjälm och en vattenflaska. I samband med fika ger instruktören er en kort genomgång av säkerhet och andra praktiska frågor. Senare på eftermiddagen/kvällen cyklar vi ca 3 mil under 3-4 timmar på tekniskt och fysiskt krävande underlag. Det finns möjlighet för dig att välja svårighetsgrad.

Andra dagen:
Frukost kl. 07.30 och cyklarna rullar ut redan kl. 08.00. Framför er har ni hela 8 mil av härliga stigar, skogsvägar och grusvägar. Vi zick-zackar genom de historiska gränderna i Visby innerstad, besöker Lummelundagrottorna och tar oss fram längs de mest spektakulära och utmanande kuststräckorna. Vi stannar för att fika och äter senare mat serverad på en gourmetrestaurang. Mot sen eftermiddag är det dags för det sedvanliga safarimomentet, Lerduveskytte! Vi testar att skjuta och sikta på lerduvor, därefter bastu och relax. Sedan avnjuter vi en middag. Vi parkerar cyklarna och avrundar dagen med en guidad busstur tillbaka till hotellet i Visby. Du får lite egen tid innan det är dags att vila och hämta krafter till nästa dag.

Tredje dagen:
Guidad busstur från hotellet tillbaka till platsen där vi parkerade cyklarna. Dagsprogrammet börjar med raska vägar på förmiddagen och storslagna vackra kuststräckor under eftermiddagen. Tar vi den norra turen avrundar vi med á la carte-måltid på den undangömda men ändå världskända Fabriken Furillen. Här kopplar vi av och njuter av atmosfären innan vi tar bussen med guide tillbaka till hotellet.

Viktig information Konditionsnivå motsvarande att kunna springa 1 mil på cirka 60 minuter. Var beredd på att cykla i minst 4 timmar per dag i raskt tempo.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Vår, Sommar och Höst

Varaktighet 3 dagar

Orter Gotland