• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Gillar du att cykla och vill uppleva en häpnadsväckande resa på en mountainbike? Upptäck då Gotland med dess vidsträckta stränder, raukar och svårframkomliga skogsgläntor på två hjul.

  • En imponerande och rolig cykling i ett naturskönt Gotland
  • Chansen att lämna vardagen för en stund och få upptäcka allt som öarnas ö har att erbjuda
  • All utrustning ingår

Om upplevelsen:

Ni cyklar runt på Gotland under 2 dagar och med mountainbiken kommer du få uppleva att cykla i allt från hård terräng till slingriga grusvägar. Varje tur är unik, men exempelvis kan man få besöka romdestillerier, prova på lerduveskytte, bada i havet och besöka de berömda lummelundagrottorna. Upplevelsen anpassas efter gruppen, väder och årstid. Programmet är ett exempel på vilka moment och strapatser som brukar ingå.

Första dagen:
Upplevelsen inleds med ankomst till Tjauls Gård på eftermiddagen och därefter inkvartering för två nätter på Tjauls Hotell eller Stugby. Instruktören ger er en genomgång av aktuell tur och ni får prova och hämta ut passande utrustning. Du väljer en mountainbike (såvida du inte har med egen), hjälm och en vattenflaska. I samband med fika ger instruktören er en kort genomgång av säkerhet och andra praktiska frågor.

Andra dagen:
Allt börjar med frukost kl. 08.00. Cyklarna rullar ut kl. 09.00. Framför en väntar härliga stigar, skogsvägar och grusvägar. Allt kan hända under den här späckfyllda dagen. Exempelvis kan man få zick-zacka genom historiska gränder i Visby innerstad, besöka Lummelundagrottorna och ta sig fram längs spektakulära och utmanande kuststräckorna. Vi stannar så klart för fika och mat. På eftermiddagen kan man exempelvis testa på lerduveskytte, och njuta av bastu och relax innan middagen. Vi parkerar cyklarna och avrundar dagen med en guidad busstur tillbaka till hotellet i Visby. Då får man också lite egentid innan det är dags att vila och hämta krafter till nästa dag.

Tredje dagen:
En guidad busstur från hotellet tar en tillbaka till platsen där cyklarna parkerades. Dagsprogrammet kan börja med raska vägar på förmiddagen och storslagna vackra kuststräckor under eftermiddagen. Beroende på vilken rutt man tar avrundas upplevelsen med en smaklig á la carte-måltid och avkoppling innan man tar bussen med guide tillbaka till hotellet.

Det här är bara ett axplock av de olika inslagen som kan dyka upp under upplevelsen.

Viktig information: Konditionsnivå motsvarande att kunna springa 1 mil på cirka 60 minuter. Var beredd på att cykla i minst 4 timmar per dag i raskt tempo.>

Viktig information Konditionsnivå motsvarande att kunna springa 1 mil på cirka 60 minuter. Var beredd på att cykla i minst 4 timmar per dag i raskt tempo.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Vår, Sommar och Höst

Varaktighet 3 dagar

Orter Gotland