Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vi avslöjar 15 myter om öl – del 2

upplevelse.com fortsätter vi vår ”miniserie” om ölmyter (tidigare inlägg hittar du snabbt och enkelt genom att klicka här). Idag är det ytterligare tre myter som ska avslöjas. Ölmage, ölflaskors färg och mexikanskt piss (ja...) står på menyn idag. Varsågoda och ta för er!

Myt 4: ”Undvik ölmage med light-öl” – det ska sägas att light-öl faktiskt innehåller ca 90-100 kalorier medan vanlig öl har en kalorimängd om knappt 200. En äkta ölfantasts omdöme skulle vara att skillnaden mellan light-öl och vanlig öl (”riktig öl, för tusan!”) är i paritet med skillnaden mellan cheeseburgare på McDonalds och entrecôte på en femstjärnig restaurang. En dietist, som ser mer till faktiskt näringsinnehåll än smakkvalitet, skulle dessutom säga att skillnaden gällande ölmagesrisk är obetydlig så länge du inte hinkar i dig enorma mängder per vecka. Så, alltså, drick ”riktig” öl om du föredrar det och sluta oroa dig över ölmagens eventuella icke vara med light-öl.

Myt 5: ”Gröna flaskor innehåller bäst öl” – den gröna färgen må vara tilltalande i sig. Jag menar, är inte en Carlsberg-flaska en härlig skapelse att vila blicken på? Faktum är dock att bruna flaskor lämpar sig bättre för öl avseende dess kvalitet eftersom det bruna glaset skyddar mot ljus, som kan skada ölen, på ett mycket bättre sätt än gröna flaskor. Men man kanske ändå inte ska underskatta den stämning som grönt glas eventuellt skapar, vad vet jag...

Myt 6: ”Corona är mexikanskt piss”hahaha! Jag kan säga att jag skrattade gott när jag läste detta. År 1980 gick det faktiskt ett rykte om att mexikanska arbetare brukade urinera i Corona-tankarna som var avsedda för USA. Det skulle dock senare visa sig att allt var ett äkta jealousy-drama. Det var Heineken, som till följd av Coronas framfart i Förenta staterna hade tappat i popularitet, som spred detta skitsnack om den mexikanska konkurrenten i hopp om att sabotera och sedermera återfå sin position på ölmarknaden. Det slutade dock inte bättre för Heineken än att man, efter att ha erkänt sitt förkastliga beteende, tappade ännu mer mark och gav Corona chansen att etablera sig ytterligare i de amerikanska hemmen.

Det slutar dock inte där. Heineken verkar, sina tidigare misstag till trots, inte ha lärt sig sin läxa då man genom marknadsföringschefen Alexis Nasard nyligen gjorde ett kontroversiellt uttalande om att öl är nyttigare än mjölk. Ja... Vad ska man säga?

Dåså, det var dagens tre ölmyter, det. Håll utkik efter del 3 som kommer att publiceras inom kort här på bloggen. Tills dess råder vi dig att hitta ditt ”riktiga” öl genom att besöka vår ölprovning. Åtta olika öl avnjuts och ger dig all möjlighet att hitta en sort som passar dig som handen i handsken... eller varför inte som glaset mot läppen?

På återseende!

En iskall Corona på stranden!

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!