Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

5 tips för en skönare höst

Många är vi som har längtat efter denna årstid som innebär nystart, stickade tröjor och vackra färgskiftningar i naturen.

jakob-owens-uE_N2i6-TRM-unsplash

Missa inte dagsljuset!
Dagarna blir kortare så det är viktigt att ta alla tillfällen att få se dagsljus, gå ut och njut av den krispiga luften och den härliga känslan av höstlöv under fötterna. Försök att hinna med en liten promenad på lunchrasten eller på väg hem från jobb. För de där långa gråa dagarna med ihärdigt regn kan ljusterapi vara en lösning. Ljusterapi har vetenskapligt dokumenterade välgörande effekter såsom att minska trötthet, stress, huvudvärk och stärka immunförsvaret.

raphael-andres-IrCJvF2Uobg-unsplash

Undvik höstdepressionen
Upp till 10% av befolkningen känner av årstidsbundna depressioner, främst höst och vinter. Roten till detta anses vara hormonet melatonin, hjärnans sömnmedel. Detta hormon produceras när vi befinner oss i mörker och gör oss dåsiga för att lättare somna men vår sömnrytm blir störd och gör istället att stressnivån ökar. Med stressen följer tyvärr ofta ökat sockersug, irritabilitet, långsamhet etc. Gå inte i ide denna höst, utan tanka ny energi med ljus.

rodrigo-flores-opno2uWx0iE-unsplash

Höstlyx med god choklad
Choklad och gärna så mörk som möjligt har även en mängd positiva hälsoeffekter som vi kan dra fördel av denna årstid. Choklad hjälper till att minska stressnivåerna, är antiinflammatorisk och har nu även bevisats göra oss lyckliga! Med en chokladprovning kan du hitta din favorit att njuta av under denna mörka del av året. Om du tillhör en riskgrupp för Covid-19  kanske du föredrar att göra provningen i hemmets lugna vrå.

...Inte bara för att ätas
Chokladen gör under, inte bara för gommen, utan är något av ett livselixir som hjälper att bekämpa förkylningar, sänka blodtrycket, förebygga blodbrist och ge ökad lust! Och för er som helt enkelt älskar kakaodoft så kan en chokladmassage vara den perfekta upplevelsen. Lugnande, minskar stressnivåerna och dessutom hjälper de naturliga antioxidanterna i chokladoljan att minska hudskador som orsakats av till exempel sol och föroreningar.

cacao therapy applied to young woman in a spa

Pyssla om dig själv
Vägen till ett hälsosamt liv går via god sömnkvalité, färgglad mat, bra relationer, motion och egentid. Detta är något som de flesta av oss vet, men ibland kan det vara svårt att få till allt i en hektiskt vardag.

Vi behöver alla pyssla om oss själva då och då, och numera har även männen insett fördelarna med egenvård. Kanske har du en man i din närhet som har noll koll på vilken hudvård som passar honom bäst? Vår Gentlemen's Treat är en perfekt gåva, där din favoritman får en ansiktsbehandling speciellt anpassad för honom, tips och råd och framför allt en stund för avkoppling och återhämtning.

Copy-of-Van_Ilse_52_6

Psst! Missa inte fars dag den 8/11!

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.

SKRÄMMANDE BRA! Under hela Halloween-helgen erbjuder vi 10% rabatt på alla våra upplevelser. Uppge koden halloween2020 i kassan. (Gäller ej på presentkort och prissänkta upplevelser.)