Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

5 tips: Så firar du henne på Internationella kvinnodagen

Den 8 mars firas Internationella kvinnodagen världen över. I vissa länder är det en nationell helgdag, på andra ställen får kvinnor ledigt från jobbet. Oavsett, så är det väl ett ypperligt tillfälle för oss kvinnor att  vara i fokus.

Tanken på en internationell kvinnodag uppkom redan i början av 1900-talet. I början för att hedra kvinnorörelsen och för att främja kampen om kvinnors rösträtt.

Det skulle dock ta många decennier innan en offentlig kvinnodag var på plats . Vid FN:s första internationella kvinnokonferens i Mexiko 1975 togs initiativ till att införa en gemensam kvinnodag, Men det var inte förrän 1978 som man började fira den Internationella kvinnodagen den 8 mars och som den finns med på FN:s lista över högtidsdagar.

shutterstock_483351991

I 26 länder är den 8 mars nationell helgdag och i Kina får kvinnor ledigt från sina arbeten en hel eftermiddag. I andra länder, har högtiden inte lika stark politisk betydelse och istället är den en dag då män kan ta tillfället i akt att uppmärksamma och uppvakta kvinnorna i deras liv.

 

Här tipsar vi om fem fina sätt att fira din kvinna på:

shutterstock_178715747

Bjud med henne på lyxmiddag

Vägen till mannens hjärta går via magen, sägs det. Jag vill bestämt hävda att vägen till kvinnans hjärta tar samma stigar. Mest romantiskt är det ju om du själv ställer dig vid spisen. Men känner du att ta hellre tar med henne ut på en dejt, se till att det blir en lyxig sådan.

 

shutterstock_189116057

Städa huset

Det finns många studier som visar att det en kvinna rankar som den högsta kärleksgesten inte är blommor, choklad och fina ord. Utan rätt och slätt, att mannen tar på sig diskhandskarna, plockar fram dammsugaren och städar igenom huset. Helt på eget initiativ. För även om de flesta svenska par har målsättningen att dela lika på hushållsarbetet, är det fortfarande kvinnan som tar på sig det största ansvaret för hushållssysslor och barn.

 

shutterstock_494082286

Sväva tillsammans högt uppe i det blå

Nog för att det är bra att stå med båda fötterna förankrade i jorden. Men ibland kan det vara bra att sväva iväg lite och byta perspektiv. Vad passar då bättre än en luftballongtur?

 

shutterstock_57939940

Ge henne en skön massage

Vi kvinnor bär hela världen på våra axlar – ja, så kan det faktiskt kännas ibland. Så om du älskar din kvinna, erbjud dig att knåda hennes ömma muskler. Känner du dig lite osäker på det här med massage, skriv upp er på en massagekurs. Eller skicka helt enkelt iväg henne på en helkroppsmassage.

 

sala

Åk iväg tillsammans

Alla behöver vi en liten paus från vardagen – att komma bort från familjeplikter, jobbstress och husbestyr. En weekend på en mysig herrgård, det kan ju råda bot på det mesta. Här får du tips på några fantastiska övernattningar att överraska henne med.

 

‹ Alla blogginlägg

Februari-REA – Upp till 50% rabatt