• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Njut av den totala friheten uppe i det blå!

Tag chansen att för en timme sväva runt i himmelen utan ljudet av motorbuller och avgaser. Att glida fram över hustak och trädtoppar ger en otrolig frihetskänsla.

  • Träffa piloten, en erfaren och skicklig ballongflygare och övrig ballongpersonal
  • Hjälp till att förbereda ballongen inför flygningen och efter landning
  • Tillbringa cirka en timme uppe i luften på höjder upp till 1000 meter
  • Transport till och från start/landningsplats ingår

Om upplevelsen:

Upplevelsen inleds med att du träffar piloten. Efter en säkerhetsgenomgång hjälper alla till att förbereda ballongen inför flygning. Att flyga luftballong är ett av de säkraste sätten att färdas i luften och ballongen är tillverkad av icke brännbart material. Landningen är mjuk och behaglig, samt att den alltid sker på bästa möjliga plats. Efter landning får du möjlighet att hjälpa piloten att vika ihop och packa ner ballongen. Upplevelsen avslutas med en ceremoni där alla döps efter landningsplatsen enligt gammal tradition. I Göteborg, Orust och Färgelanda/Brålanda bjuds ni även på picknick. Exakt mötesplats för din ort ges vid bokning.

  • Traditionell dopceremoni och diplom
  • Avnjuta ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ

Bekväma och oömma fritidskläder, oömma skor eller stövlar. Ta med en hatt eller dylikt då värmen från brännaren kan vara intensiv. Tänk på att start- och landningsplatsen kan vara lerig. Tistlar, brännässlor och myggor brukar ofta hälsa på.

OBS: Luftballongsflygningar är mycket väderberoende, så flygningen kan ställas in med kort varsel.

Viktig information Upplevelsen är väderberoende. Om vädret ej tillåter flygning har du givetvis möjlighet att boka om till ett annat tillfälle. Minimilängd 140 cm. Barn under 18 år reser i sällskap med vuxen eller har skriftligt medgivande från målsman. Gravida eller personer med allvarliga hjärtproblem rekommenderas ej att flyga ballong. Vi har inte möjlighet att flyga rullstolsburna personer.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.
Se även Luftballong för två

Ålder Från 12 år

Tillgänglighet Maj-September

Varaktighet 4-5 timmar (varav cirka 1 timmes flygning).

Orter Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Lund, Kalmar, Gränna, Färgelanda, Brålanda, Orust