Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Världens 6 mest hemsökta platser

Jag har alltid haft lite av en fascination för spökerier, hemsökta hus och andra kusligheter. Men ska jag vara ärlig har jag aldrig vågat sätta foten i ett “riktigt” spökhus. Eller vad säger du, har du nerver att besöka en av dessa världens sex mest hemsökta platser?

 

waverlyhills

Waverly Hills Sanitorium, Kentucky USA

Detta sägs vara en av de läskigaste platserna i världen. Den enorma byggnaden fungerade som tuberkulossjukhus i mitten av 1900-talet, när sjukdomen härjade som värst. Det sägs att sammanlagt 63000 patienter dog på inrättningen och man skyller den höga dödssiffran på att man sägs ha gjort felbehandlingar och utfört olika tvivelaktiga experiment.

Här har man funnit en mängd bevis på paranormal aktivitet. Bland annat fångades en liten figur på värmekamera och det fastställdes senare att han var spöket av en pojke vid namn Tim. I övriga har man sett otaliga människoliknande vålnader och flyende skuggor. Man har upplevt kalla fläckar och hört fotsteg och röster, samt skrik från tomma rum. Hit ska du åka om du vill vara säker på att uppleva paranormal aktivitet.

 

towerlondon

The Tower of London, London England

The Tower of London anses av många vara en av Storbritanniens mest hemsökta platser. Byggnaden har en 900-årig historia fylld av tortyr och avrättningar. Det har rapporterats om en hel del paranormal aktivitet i tornet, men den mest kända vålnaden sägs vara den av Anne Boleyn, fru till kung Henry VIII, som halshöggs 1536. Hennes huvudlösa kropp har setts vandra i korridorerna.

Besökare har också siktat två små barn som går omkring i sina nattskjortor med skrämda ansikten. De sägs vara två prinsar som fastställdes vara oäktingar och sedan dödades mitt i natten av sin farbror. Två barnskelett hittades senare under trappan i tornet.

 

spokprastgarden

Prästgården Borgvattnet, Jämtland, Sverige

Detta tror vara den plats i Sverige där det spökas mest. Prästgården byggdes 1876, men det var inte förrän 1927 som det började rapporteras om spökerier på platsen. När pastor Erick Lindgren flyttade in på gården 1945 började han föra dagbok över sina spökupplevelser. Han rapporterade exempelvis om hur han regelbundet kastades ur sin fåtölj av en osynlig kraft.

Numera fungerar prästgården som pensionat och de gäster som klarar av att stanna hela natten belönas med ett diplom. Dock är det många gäster som flyr hals över huvud mitt i natten och vägrar att återvända ens för att hämta sina tillhörigheter. Kanske vågar du dig på ett besök på den jämtländska prästgården?

 

ancientram

Ancient Ram Inn, Gloucestershire England

Detta sägs vara det allra mest hemsökta huset i hela Storbritannien, kanske i hela världen. Pensionatet sägs ha en mörk historia av barnoffer, djävulsdyrkan och onda andar, vilket sägs ligga bakom alla hemskheter.

När huset fungerade som pensionat flydde ofta gästerna även härifrån mitt i natten, då de såg vålnader inne på rummen, de blev petade på eller dragna av osynliga krafter, hörde röster, samt påstod att det låg en generell känsla av ondska över platsen.

När den nuvarande ägaren tillbringade sin första natt i huset 1968, kände han en kraft ta tag i hans arm och släpa honom ur sängen genom hela rummet. Än idag påstår han att det sker en massa otäcka fenomen innanför bostadens väggar.

 

ISLAmunecas

Dockön, Xochimilco, Mexico

Dockön (La Isla de las Muñecas) utanför Mexico City är en mycket speciell plats. Enligt legenden lekte tre flickor i vattenbrynet, när en av dem föll i och drunknade. Detta var på 1920-talet och sedan dess tros hennes ande ha spökat på ön.

På 1950-talet flyttade en man vid namn Julian Santan Barrera till ön, ovetande om dess mörka historia. Han hävdade att flickans ande började tala till honom och berätta hur hon hade dött. För att hon skulle ha något att leka med, åkte han regelbundet in till marknaden och köpte dockor.

En dag berättade han för sin brorsson att det började bli allt svårare att tillfredsställa flickans ökande törst på dockor, och att han befarade att hon villa att han skulle göra henne sällskap i döden. Samma dag kom brorssonen på besök och hittade sin farbror drunknad med huvudet sänkt i kanalen. Han låg på precis samma plats som flickan drunknat på flera decennier tidigare.

Än idag berättar turister om en kuslig stämning på ön. Att dockornas ögon verkar följa dem och viska till dem på natten. Även Julians ande sägs numera spöka på ön.

 

vitahuset

Vita huset, Washington DC, USA

Världens kanske mest kända bostadshus är också ett av USA:s mest hemsökta platser. Här har varje amerikansk president bott sedan John Adams flyttade in år 1800.

Flera presidenter, deras fruar och gäster har bevittnat paranormal aktivitet. När Storbritanniens dåvarande premiärminister Winston Churchill var på besök bodde han i Lincoln-sviten. Han hade precis tagit ett bad och var på väg tillbaka till rummet, när han ser Abraham Lincoln stå vid öppna spisen. Efter det vägrade Churchill att någonsin mer sova i Lincoln-sviten.

Abraham Lincolns spöke har setts av flera kända personer, bland andra presidenterna Teddy Roosevelt, Herbert Hoover och Dwight Eisenhower, samt presidentfrun Jackie Kennedy. När Nederländernas drottning Wilhelmina övernattade i Rosrummet, hörde hon hur det knackade på dörren. När hon öppnade möttes hon av Abraham Lincolns spöke i hallen.


Om du, liksom jag,
är fascinerad av spöken och hemsökta platser men inte riktigt redo för dessa storfräsare, så kan du mjukstarta med en spännande och kuslig spökvandring i Gamla Stan i Stockholm. Våra spökvandringar med middag erbjuds dessutom i Göteborg, Malmö och Norrköping.

 

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.