Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Ge en upplevelse – med en upplevelse

Det blir mer och mer populärt att ge bort upplevelser istället för saker i presenter och julklappar. De flesta har allt de behöver och uppskattar att få göra något de annars inte kanske hade testat på. Nästa gång du ger en upplevelse – ge det med en upplevelse.

När en upplevelsepresent beställs från Upplevelse.com levereras den hem i ett fint kuvert. Många väljer ändå att slå in det för att det ska bli mer presentlikt innan den ges bort. Ett ytterligare steg, som förhöjer värdet på presenten, är att ge den på ett ovanligt sätt. Egentligen är det bara fantasin som sätter stopp – här ger vi i alla fall några inspirerande tips.

Ledtrådsjakten

Ge inte presenten direkt i handen. Ge istället en lapp med en ledtråd på. En ledtråd som leder till ett gömställe där nästa ledtråd ligger. Man väljer själv hur många ledtrådar som ska läggas ut och svårigheterna på dem. Till sist når man fram till gömstället där presenten ligger.

För att skapa lite mer nyfikenhet kan man även bygga in en tidsaspekt i letandet. Kanske står det att mottagaren ska ”titta under tallriken vid lunchen” vilket gör att man måste vänta en stund till nästa ledtråd levereras.

morgontrött

 

Med fel förväntningar

Du har säkert fått en inslagen bok någon gång i julklapp. Redan när man tar i paketet vet man vad det är vilket knappast är speciellt spännande. Men det kan bli spännande genom att vända på konceptet. Vet du att personen du ska ge presenten till inte alls gillar böcker så slå in en bok. Gärna en riktigt gammal och tråkig. Men lägg upplevelsepresenten direkt innanför första sidan. Om inte annat är det spännande att se reaktionen på personen när hen får något som inte alls önskas.

bok

 

Upptäckten

Placera presenten på ett ställe som gör att mottagaren oväntat hittar den. Kanske på jobbet under matlådan i kylskåpet, kanske i ett klädesplagg eller på en busshållplats. Huvudsaken är att man är säker på att personen kommer att se presenten och även förstå att den ska öppnas.

surprise

 

Hemliga budbäraren

Att använda en hemlig budbärare är inte bara effektivt och oväntat. Det visar också att man lagt ner lite extra tid på att planera hur presenten ska kunna överlämnas. Be servitrisen att lämna kuvertet när notan ska betalas på restaurangen som personen brukar gå på eller låt pizzabudet leverera det tillsammans med en hälsning från dig som avsändare.

Det brukar vara effektfullast om överlämningen sker på en offentlig plats och alltså inte i hemmet. Kanske av en okänd kund som kommer in i butiken eller av någon som stoppar mottagaren på stan för att fråga om vägen till en speciell plats och som tack ger kuvertet.

mat

Har ni gett bort en upplevelse genom en udda upplevelse? Maila gärna in och berätta.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.