Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Anledningarna till varför du borde börja träna Yoga

Idag är yoga större än någonsin och med tanke på vilka goda effekter utövandet kan ha på vår fysik och vårt sinne är det inte konstigt att det blivit så stor. Yogan kommer ursprungligen från Indiens hinduismen och betyder ”att förena”. Men vad är det då med yogan, en 5000 år gamla vetenskap, som gör att vi mår så bra?

yoga stockholm

Yoga motverkar depression. Forskning har visat yogan ökar nivåerna av aminosyran GABA i hjärnan. Aminosyran GABA är ett ämne som är viktigt för att vi ska må bra och bidrar till att vi känner oss lugna i kroppen.

Yoga höjer koncentrationsförmågan

Yoga renar kroppen från toxiner. Toxiner är kort och gott gifter som lagras i vår kropp. Detta kan vara miljögifter som vi fått i oss genom bekämpningsmedel och onaturliga tillsatser i maten och det i dricker, eller mikrobiotiska toxiner som bildas av bakterier och svampar i vårt eget tarmsystem. Yogan kan sätta igång kroppens egna system som avgiftar sig själv.

Yoga förbättrar sömnen. Yoga, och då framförallt medicinsk yoga skapar ett lugn i kroppen vilket har visat sig ha positiv invekan på vår sömn.

Yoga lär dig bli mer närvarande i nuet och bli mer medveten om din egen kropp. Mindfulness är ett ord som beskriver just medveten närvaro. Yogan kan genom mindfulness lära dig att ta kontroll över tankar och känslor som påverkar dig negativ och kan därigenom minska stress och ångest.

Presenttips för den som vill ge bort en yoga-upplevelse:
Saltyoga - den nya heta yogatrenden som boostar ditt immunförsvar
Privat Yogalektion - perfekt för veteranen och nybörjaren
Yoga Trek i Himalaya - Exklusiv upplevelse i Himalayas mäktiga natur

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.