Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

När min partner tog mig ut på ett äventyr som förgyllde vardagen

Ni vet hur det kan vara en tisdagseftermiddag i oktober när regnet slår mot rutan och mörkret tycks komma tidigare för var dag som går. Höstloven faller ett efter ett till marken och sensommaren drar sina sista suckar. Det kan kännas lite trist och det är lätt att längta efter något annat - om så bara för en kort stund. Precis så kände min partner förra hösten och bestämde sig därför för att överraska mig.

resa

Det hela började med att jag satt på kontoret, precis som vanligt, gjorde någon vanlig syssla men satt mest och längtade hem. Klockan var slagen halv tre och det återstod ännu några timmar av arbetsdagen. Då, från ingenstans, kommer min sambo in på kontoret. Hon ler och säger åt mig att ta min rock för det är dags att gå. Jag förstod inte alls vad hon menade och sade att jag inte var klar för dagen. Att jag inte bara kunde gå sådär - vilket hon naturligtvis visste. Hon sade att det var ingen fara. Hon hade pratat med min chef som utan vidare hade gett mig ledigt under resten av eftermiddagen. Förbryllad följde jag med.

Ut från kontoret och in i en taxi. Jag frågade var vi skulle men hon småskrattade bara hemlighetsfullt och sade att jag fick ge mig till tåls. Färden gick genom staden tills vi kom fram till en skönhets- och spa-salong. När vi kom in blev hänvisade till ett omklädningsrum där vi bytte om till morgonrockar och därefter inledda till ett rum med massagebänkar. Vi lade oss ner, jag slöt ögonen och försvann iväg i nära en timme. Jag kände hur varenda anspänning i min kropp bit för bit försvann. Massagen gjorde under för mitt välbefinnande.

Lätt rusiga nästan ramlade vi ut från salongen. Jag frågade min sambo om vi skulle gå hem nu. Hon skakade bara på huvudet, tog mig under armen och ledde mig till en restaurang. Där blev vi visade till ett bord och servitören presenterade den förbestämda tre-rätters-menyn. Jag behövde inte ta några beslut överhuvudtaget, min sambo hade redan bestämt allt. Jag kunde ägna mig åt att enkom njuta av de kulinariska läckerheterna som dukades fram. Jag njöt medan vi konverserade förstrött om allt och ingenting.

När desserten hade dukats ut sade min sambo att vi höll på att blev sena till biografen, filmen skulle snart till att börja. Vi blev tvungna att skynda oss lite. Vi köpte popcorn och letade oss fram till rätt salong. I biomörkret viskade jag till henne att det hade varit den bästa eftermiddagen och kvällen på länge. Hon kysste mig lätt på kinden och jag anade ett nöjt leende i skimret från filmen.

Ibland behövs det inte så mycket för att kännas sig uppskattad och få ny energi. Min sambos lilla planerade äventyr för mig fick mig verkligen att återfå krafterna i höstmörkret. Så varför inte ge dig ut på en upplevelse med någon du tycker om?

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!