Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vilken sport passar dig bäst?

Som liten dansade du balett på onsdagar, spelade tennis på söndagar och fotboll på måndagar. Idag hinner du inte riktigt med alla aktiviteter som ska kombineras med jobb och andra åtaganden. Du behöver bestämma dig för en aktivitet. Hur vet du då om du har valt rätt sportform? Det kan vara ganska svårt att hitta den som passar just dig.

Känner du igen dig i någon av personligheterna nedan? Kanske kan de hjälpa dig på traven. Du får även tips på hur du och en vän kan kombinera era träningspersonligheter till er fördel!

Yogin

yoga stockholm

Eftersom du känner dig stressad av att det mesta i livet går så fort, passar aktiviteter som framkallar känslor av inre lugn och harmoni dig bra. Det kan vara en promenad i skogen, ett yogapass eller en gryningsritt. Du söker ständigt efter tysta oaser i livet, där du kan koppla bort allt brus och bara fokusera på dig själv (eller på det du har sett andra göra på Instagram).

Tips från coachen:

Lågintensiv och lugn träning i all ära, men faktum är att om du inte varierar dig, så kommer inte avkopplingen ge ett optimalt resultat. Testa att kombinera dina lugna meditationssessioner med en ordentlig löprunda, så blir det lättare för kroppen att slappna av under ett yogapass.

Bästa personlighetsmatchning:

En yogi passar i träningssammanhang bäst ihop med en teamplayer, då ni båda är extroverta varelser i grunden. Teamplayern kan peppa dig och du kan inspirera teamplayern att testa nya, mer meditativa träningsformer.

Teamplayern

Skärmavbild 2016-01-02 kl. 12.21.26

Du är den som kollegorna kommer och frågar om råd hos på jobbet, och den som vännerna alltid bjuder med på aktiviteter först. Du är en riktig teamplayer som tycker om lagsporter, eftersom det är roligare att göra saker tillsammans! Fotboll, volleyboll och amerikansk fotboll är dina sporter.

Tips från coachen:

Det är omöjligt att bry sig om och uppmärksamma alla i laget precis hela tiden. Du är inte ansvarig för att alla andra har kul och mår bra på planen. Står du framför ett öppet mål, skjut då istället för att vara snäll och passa till lagkamraten.

Bästa personlighetsmatchning:

En teamplayer passar bra ihop med alla träningstyper, tack vare sin sociala natur.

Tävlingsmänniskan

löpning

Livet är en tävling och det finns bara en förstaplats. Du tycker inte om sporter där du behöver slåss med någon annan om äran. Golf och motorsport, som speedway, passar dig alldeles utmärkt. Du kan även tänka dig att spela tennis, så länge det inte är en dubbelmatch förstås.

Tips från coachen:

Försök att tänka på vad som är viktigt i livet innan du går ut på golfbanan. Tänk på allt som du är tacksam för i livet. Genom att visualisera din lycka som en målbild i huvudet, så känns en möjlig förlust inte lika tung.

Bästa personlighetsmatchning:

En tävlingsmänniska passar bäst ihop med en livsnjutare, eftersom motståndet oftast inte är så svårt.

Livsnjutaren

Skärmavbild 2016-01-02 kl. 12.23.26

Du brukar säga att det här med att sporta, det är inte din grej. Dina kompisar har ett gymkort, du har ett kreditkort. Vem behöver träna när man kan ägna dagen till att gå på chokladmassage? Faktum är att du prioriterar andra saker i livet.

Tips från coachen:

Ett ord: Vardagsmotion! För livsnjutaren är det viktigt att röra på sig i vardagen. Ta trappan istället för hissen, ta en powerwalk med bästa vännen och ställ upp som bärhjälp när någon flyttar.

Bästa personlighetsmatchning:

En livsnjutare passar bra ihop med alla träningspersonligheter, men helst inte ihop med en annan livsnjutare, då slutar träningspasset istället med en vinprovning.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.