Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

4 steg till att bli en lyckligare människa

Om det är något vi människor ständigt är på jakt efter så är det lycka. Vi köper dyrare kläder, åker på mer exklusiva resor och äter på finare restauranger. Men inte blir vi lyckligare för det. Vad är det egentligen som skiljer lyckliga människor ifrån andra? Det finns en rad olika saker, läs om fyra grundläggande steg nedan.

5832795205_1113ff2de7_o

1. Hitta din passion
Det kan låta simpelt för dig som redan vet vad din passion är, men det är inte så självklart för alla. En passion är inte "att tycka om att äta ute" eller att "lyssna på musik", det är intressen. En passion är något som är djupare grundat. En passion är något du älskar att göra, utan att konsumera.

För att ta ett exempel: När du äter ute på restaurang, så konsumerar du något som någon annan har åstadkommit, ofta någon annans passion. Det vill säga kocken som har slitit i köket och gjort din maträtt. Om mat är kockens passion, så har han lyckats att förvandla sin passion till ett jobb, ett drömjobb.

Det lättaste sättet att hitta din verkliga passion är att testa på nya aktiviteter och upplevelser. Att veta vad du inte tycker om att göra tar dig ett steg närmare vad du faktiskt tycker om att göra.

2. Koncentrera dig på dig själv - inte på andra
En grundregel som utgör skillnaden mellan lyckliga och olyckliga människor är var deras fokus ligger. En lycklig människa har inget emot att se andra lyckas, medan en olycklig människa i hemlighet vill se andra misslyckas för att själv känna sig bättre. Istället för att fokusera på hur det går för personen bredvid dig, så behöver du rikta ditt fokus inåt - vad tycker du om att göra? Vad gör dig lycklig?

3. Ta bort fokus från det materiella
Eftersom vi lever i ett konsumtionssamhälle där många av oss arbetar åtta utav dygnets 24 timmar, blir det allt viktigare för oss att konsumera kvalitativ underhållning och förströelse när vi inte arbetar, eller sover. Vi vill fylla våra vakna, lediga timmar med lyxiga resor, produkter, kläder och restaurangbesök för det är vi "värda". Tiden är knapp och det finns inte tid för en simpel promenad i parken, eller att läsa en bok vid vattnet. Det räcker inte att konversera med en vän, det måste göras över en drink eller över en middag på stan. Hela tiden ska vi sätta guldkant på vardagen, för att göra den lite roligare. Men gör det oss egentligen lyckligare? Faktum är att det gör det inte.

4. Tillämpa 80/20 regeln
Du har säkert hört talas om den innan. 80/20 regeln innebär, i det här fallet, att ditt liv ska bestå av 20 procent input och 80 procent output. Med input menar jag det hårda, tillsynes tråkiga och slitiga arbetet vi lägger ner på det vi måste göra, för att i sin tur sedan kunna njuta av den output som det hårda arbetet ger, det vi vill göra - vår passion. I dagens samhälle är det helt tvärtom. 80 procent av tiden så sliter vi på jobbet för att kunna njuta 20 procent av tiden av att göra aktiviteter eller jobba med det vi verkligen brinner för.

En fråga du behöver ställa dig själv är: Är det värt det? För om svaret är ja, då är du troligtvis nöjd på många plan med din nuvarande situation i livet. Om svaret är nej, då är det dags att göra en förändring.

En gemensam faktor för lyckliga människor är att de gör det de tycker är roligt i livet. Det kanske inte alltid innebär pengar eller lyx, men det innebär riktig, inre lycka.  Därför är alla steg ovan viktiga i din personliga utveckling mot att bli en lyckligare människa.

Försök att hitta din passion, för att kanske kunna omvandla den till en inkomstkälla, ett jobb, och på så sätt få ett liv där 20 procent är input och 80 är output. Lär dig att fokusera på dig själv, istället för andras framgång och misslyckanden. Försök förstå att du inte blir lyckligare av att konsumera, mer än just för stunden.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.

25% rabatt på alla våra upplevelser. Uppge koden black25 i kassan (gäller ej på presentkort och prissänkta upplevelser).