Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

30-årspresenten som förändrade ett liv

Många presenter ges bort utan en tanke på mottagaren och huruvida denne kommer ha någon som helst nytta eller glädje av den. Denna sorts present är ofta förhastade inköp med ett ändamål som inte handlar om att försöka skänka glädje till den man ger presenten till, utan snarare om att få presentinköpet överstökat fortast möjligt. Sedan finns det en annan sorts present, en present som skänker en långvarig glädje, ibland till och med till den grad att mottagaren upptäcker något nytt hos sig själv, och i sitt liv.
Jag och mitt kompisgäng skulle överraska vår vän på hans 30-årsdag. Utöver den sedvanliga överraskningsfesten ville vi också ge honom något ovanligt, något som han aldrig hade varit i närheten av att uppleva tidigare. Efter långa diskussioner enades vi om att ge honom ett fallskärmshopp. Vi tänkte att det definitivt är något som han aldrig har prövat på förut, samtidigt som det antagligen är något som han kommer komma ihåg i resten av sitt liv, vilket väl i mångt och mycket faktiskt är vad en riktigt bra present ska uppnå?

fallskärmshopp

En gåva som fortsätter ge
När vår vän fick reda på vad vi hade planerat skiftade han mellan nervös rädsla och förväntansfull spänning. Han bekräftade också det som vi hoppades på – fallskärmshoppning var något han aldrig skulle komma på att pröva på själv, samtidigt som han alltid varit svag för adrenalin-kickar och galna upplevelser. När han väl hade genomfört sitt första fallskärmshopp var han salig och i veckor efteråt pratade han om att han ville göra om det. Det visade sig också att hans första hopp skulle bli långt ifrån hans sista.

Idag, två år senare, har min vän genomfört långt över 50 fallskärmshopp. Han säger själv att det är hans nya stora intresse, det han helst av allt gör och det som ger honom i särklass mest glädje. Jag vet att både jag och mina andra vänner känner någon sorts stolthet över att vi har en del i att han har funnit sitt stora intresse i fallskärmshoppningen, även om vi ibland kan tröttna på att han ständigt försöker få med oss upp i himlen. Något som både jag och min fallskärmshoppande vän hur som helst kan skriva under på är att  en present kan vara mycket mer än en pryl som glöms bort och aldrig används, det kan vara något som berikar livet, ger nya perspektiv och öppnar dörrar till något nytt

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!