Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information
Skärmflygning
Spara 25%

Skärmflygning

Orter Göteborg, Malmö, Enköping, Ystad, Simrishamn, Åre, Österlen


Sväva som en fågel över våra vackra landskap

Att sväva fritt på flera hundra meters höjd är en otroligt häftig upplevelse. Ta möjligheten att flyga som en fågel medan du njuter av vinden mot ansiktet och synen av Sveriges vackra landskap under dig. När du provar på våra tandemflygningar så är du alltid tillsammans med en erfaren instruktör.

 • Spänningsfylld och slående vacker upplevelse
 • Du flyger säkert tillsammans med en erfaren instruktör
 • Upplev frihetskänslan och den vackra utsikten

Bra att veta

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Mars-Oktober. Åre: Januari-oktober. Upplevelsen är väderberoende.

Varaktighet Ca 45 minuter varav en del av tiden flyglära


Vad du kommer att göra

Om du någonsin drömt om att kunna flyga och sväva fritt uppe i luften så är skärmflygning en upplevelse för dig. Den är spänningsfylld men samtidigt en av de enklaste och tryggaste sätten att flyga på så det är lätt att våga.

Skärmflygningen sker tillsammans med erfarna instruktörer och inleds med information, enkel flyglära och test av utrustning. Upplevelsen tar ca 45 minuter och flygningen tar ca 5-10 minuter beroende på väderförhållanden. Starten sker från marken och man bogseras upp med lina till 300-500 meters höjd. Därefter släpper man linan och får försöka vinna höjd med hjälp av termiska krafter.

Österlen: Flygningen startar på kullarna ut mot havet utan lina och man svävar en sex kilometer lång sträcka ofta över Ales stenar. Om man har tur med vindriktningen kan flygningen pågå mycket längre än 15- 20 minuter.

Göteborg: Här flyger ni med vinsch. Du och piloten blir uppdragna upp till 300-350 meters höjd, där draglinan släpps och ni får flyga fritt.

Åre: Flyg över de vackra bergen i Åre. Här ingår film och foto från upplevelsen i Åre, som du kan få med dig på USB eller minneskort.

Enköping: Du och piloten blir uppdragna med hjälp av en vinsch till 300 meters höjd.


Viktig information

Nykterhet är ett krav. Gravida personer får ej delta. Personer påverkade av alkohol eller droger kommer inte få flyga. Åskådare är välkomna. Maxvikt 110 kg. Ta med stadiga skor (gärna kängor) och en långärmad tröja. Ta även med handskar och solglasögon samt kamera med halsrem om du vill föreviga upplevelsen. Minvikt: 30 kg
, maxvikt: 120 kg.


Presentask

Leverans inom 1-3 arbetsdagar


Digital leverans

Leverans inom 5 minuter

Varför välja oss

 • 3 års giltighetstid och bytesrätt
 • 45 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • Över 800 000 sålda upplevelser

Ge bort en minnesvärd upplevelsefrån 1095 821 kr
Delbetala från 69 kr/mån
Spara 25%

 • 3 års giltighetstid och bytesrätt
 • 45 dagars öppet köp
 • Prisgaranti
 • Över 800 000 sålda upplevelser
Februari-REA – Upp till 50% rabatt