• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Att sväva fritt på flera hundra meters höjd är en otroligt häftig upplevelse. Ta möjligheten att flyga som en fågel medan du njuter av vinden mot ansiktet och synen av Sveriges vackra landskap under dig. När du provar på våra tandemflygningar så är du alltid tillsammans med en erfaren instruktör.

  • Spänningsfylld och slående vacker upplevelse
  • Du flyger säkert tillsammans med en erfaren instruktör
  • Upplev frihetskänslan och den vackra utsikten

Om upplevelsen:

Om du någonsin drömt om att kunna flyga och sväva fritt uppe i luften så är skärmflygning en upplevelse för dig. Den är spänningsfylld men samtidigt en av de enklaste och tryggaste sätten att flyga på så det är lätt att våga.

Skärmflygningen sker tillsammans med erfarna instruktörer och inleds med information, enkel flyglära och test av utrustning. Upplevelsen tar ca 1-2 timmar och flygningen tar ca 10-20 minuter beroende på väderförhållanden. Starten sker från marken och man bogseras upp med lina till 300-500 meters höjd. Därefter släpper man linan och får försöka vinna höjd med hjälp av termiska krafter.

På Österlen startar flygningen istället på kullarna ut mot havet utan lina och man svävar en sex kilometer lång sträcka ofta över Alesstenar. Om man har tur med vindriktningen kan flygningen pågå mycket längre än 20 minuter.

I Växjö och Öland utförs skärmflygning med en paramotor. Där startar man från marken i en hjulförsedd trike och tar sig ända upp till mellan 300 och 1200 meters höjd. Man får möjlighet att själv gasa och styra, och välja om man vill närma sig marken igen lugnt eller känna på lite extra kittel i magen.

Viktig information Gravida personer får ej delta. Personer påverkade av alkohol eller droger kommer inte få flyga. Åskådare är välkomna. Maxvikt 110 kg. Ta med stadiga skor (gärna kängor) och en långärmad tröja. Ta även med handskar och solglasögon samt kamera med halsrem om du vill föreviga upplevelsen.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder För alla åldrar

Tillgänglighet Mars-Oktober.

Varaktighet Ca 90 min varav flygningen tar 10-20 min

Orter Stockholm, Göteborg, Sala, Österlen