Att sväva fritt på flera hundra meters höjd är en otroligt häftig upplevelse. Ta möjligheten att flyga som en fågel medan du njuter av vinden mot ansiktet och synen av Sveriges vackra landskap under dig. När du provar på våra tandemflygningar så är du alltid tillsammans med en erfaren instruktör.

  • Spänningsfylld och slående vacker upplevelse
  • Du flyger säkert tillsammans med en erfaren instruktör
  • Upplev frihetskänslan och den vackra utsikten

Om upplevelsen:

Om du någonsin drömt om att kunna flyga och sväva fritt uppe i luften så är skärmflygning en upplevelse för dig. Den är spänningsfylld men samtidigt en av de enklaste och tryggaste sätten att flyga på så det är lätt att våga.

Skärmflygningen sker tillsammans med erfarna instruktörer och inleds med information, enkel flyglära och test av utrustning. Upplevelsen tar ca 1-2 timmar och flygningen tar ca 10-20 minuter beroende på väderförhållanden. Starten sker på marken i en hjulförsedd trike och sedan tar man sig upp i luften på 300 till 1200 meters höjd. Man får möjlighet att själv styra och gasa, och bestämma om man vill ta sig ner till marken lugnt eller känna på lite extra kittel i magen.

I Växjö och Öland utförs skärmflygning med en paramotor. Där startar man från marken i en hjulförsedd trike och tar sig ända upp till mellan 300 och 1200 meters höjd. Man får möjlighet att själv gasa och styra, och välja om man vill närma sig marken igen lugnt eller känna på lite extra kittel i magen.

Viktig information
Gravida personer får ej delta. Personer påverkade av alkohol eller droger kommer inte få flyga. Åskådare är välkomna. Maxvikt 110 kg. Ta med stadiga skor (gärna kängor) och en långärmad tröja. Ta även med handskar och solglasögon samt kamera med halsrem om du vill föreviga upplevelsen.

Det här ingår i din beställning