Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Presenttips – goda viner att ge bort!

mat

En flaska vin är alltid en uppskattad gåva att få. Men hur ska vi tänka när vi köper ett gå bort-vin? Köper vi vin efter vilken årstid det är eller väljer vi beroende på vad det är för tema på festen vi ska på? Alla har vi olika smaklökar och blir kanske lite väl inrutade i de val vi gör när vi handlar. Vi behöver alltså förslag på några riktigt goda viner så vi inte fastnar i tanken och köper det vi alltid brukar köpa.

Här kommer några tips som vi på upplevelse.com har fått av några vinentusiaster ute på stan.

Agnes, Liljeholmen:
Jag har mina rötter i Ungern och sponsrar gärna mitt andra hemland. Så jag köper alltid Törley, både vitt och rosé. Väldigt gott och prisvärt och passar egentligen i alla sammanhang. Alltid Törley!

Lena, Täby:
Jag köper vin efter vad vi ska äta. Men sommartid får det gärna vara lite extra kallt, läskande och bubbligt. Och då blir det en Cono Sur från Chile som jag beställer på Systemet. Men jag dricker gärna vitt vin på vintern också, så om jag går på kalas tar jag gärna med mig ett australiensiskt vin som heter Penfolds, Thomas Hyland. Enormt smakrikt och jag njuter av varenda droppe, ett glas räcker länge då varje droppe liksom ger varje smaklök ett glädjefnatt.

Glöm inte en snygg presentförpackning, det blir lite festligare då.

Camilla, Södermalm:
Vi köper oftast ett vin vi provat tidigare som vi har fastnat för. Kan vara från ett litet vinhus eller ett gott vin som går att hitta till ett bra pris.

  • Sommarvin ­– Sancerre, ett franskt vin som finns i alla prisklasser och både vitt och rött.
  • Sommarvin ­– Fish Hoek Chenin blank, ett sydafrikanskt torrt vitt vin.
  • Vintervin ­– Yellow Tail Cabernet, ett rött vin från Australien.
  • Vintervin ­– Brunello di Montalcino, ett italienskt rött vin. Lite dyrare, men värt varenda krona.

Thomas, Karlstad:
Amarone! Det finns inget som går upp mot det. Jag har provat många olika sorter och kan nog säga att ingen har varit dålig. Amarone är förhållandevis ett dyrt vin, men jag dricker hellre sällan och gott än ofta och mycket. Amarone Classoco är absolut prisvärt. Men det godaste jag har druckit är ett 500-kronorsvin som jag blev bjuden på när jag var i Italien, Monte Santoccio.

Max, Södertälje:
Jag tänker nog inte så mycket på vad vi ska äta, jag tar det som känns bäst för tillfället. När det är en stekhet sommardag kan jag inte ens tänka mig att dricka ett rött vin. Då blir det vitt för hela slanten. Men en mörk insnöad vinterdag funkar bara det röda. Så jag är väldigt styrd av årstiderna.

  • Sommarvin ­– Marqués de Riscal, ett spanskt vin som är helt gudomligt fruktigt och svalkande.
  • Vintervin ­– Roodeberg, sydafrikanskt ganska välkänt vin. Men håller i alla lägen.

Det finns naturligtvis alkoholfria alternativ för den som vill ha det. Det är ju inte själva alkoholen vi vill åt, det är smaken och upplevelsen av att dela ett gott vin med goda vänner.

Trevlig kväll!

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!