Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Motivation på jobbet med samarbetsövningar. Min roliga historia

samarbete

Löddret öste ut ur diskmaskinen, som en ostoppbar vägg av lödder som aldrig verkade ta slut. Det bara fortsatte att välla fram och sakta men säkert så täcktes hela golvet inne i kiosken av skum. Det var sommaren då jag hade mitt första sommarjobb och teambuilding-övningarna tog helt nya nivåer.

Det hela ägde rum för tillräckligt länge sen för att det ska kunna klassas som preskriberat. 16 bast och som mitt första sommarjobb någonsin arbetade jag som kassörska i en liten kiosk i en av stans största parker. Under sommaren så var vi 4 personer i personalen och jobbade i två skift bestående av två lag- jag och Anders i det ena laget och Sara och Maria i det andra.

Min chef, kioskägaren, hade läst en del om ledarskap och hört att det finns olika knep för att peppa och inspirera sin personal till att ha roligare på jobbet. Faktum är att team building och lagtävlingar är ett bra verktyg för att få medarbetarna att skapa ett starkt team, hitta gemensamma mål och driva både den personliga och gruppens utveckling. Den här veckan hade han bestämt att vi skulle köra  tävlingen ”kampen om biobiljetten”. Kort sagt - det lag som sålde bäst under dagen skulle få en varsin biobiljett.

När vår tävlingsdag äntligen kom så var det en solig sommardag och folk strömmade till kiosken för att köpa glass och lunch. Vi sålde som smör och vi började se att vi faktiskt hade chans att vinna biljetterna. Ganska stor chans!

Lunchtallrikarna började bli många och det var dags att köra igång diskmaskinen, man kan ju inte vinna tävlingen om man har hela kiosken full med disk. Men att köra igång diskmaskinen var lättare sagt än gjort – maskindiskmedlet var slut. Då gjorde vi det där man bara gör en gång i sitt liv. ”Äsch, det går säkert lika bra med vanligt diskmedel” sa vi och sprutade vanligt diskmedel i luckan och körde igång maskinen.

Det gick inte alls lika bra. Det gick katastrofalt. Löddret började ösa fram ur listerna på diskmaskinen. Det bara vällde fram som en ostoppbar vägg av vitt lödder som aldrig verkade ta slut. När den fösta maskinen var diskad var det ett berg av skum framför diskmaskinen. Vi körde igång den igen i hopp om att löddret skulle ta slut, istället började den lilla kiosken sakta men säkertatt fyllas av skum.

Kl. 14.00 skulle chefen komma förbi och kolla att allt var som det skulle. 14.00! Bara 40 minuter kvar och allt var absolut inte som det skulle. Kiosken höll fortfarande på att fyllas av lödder. Det var inte bara fötterna som nu plaskade runt i diskmedelslödder, hela golvet i kiosken var nu fyllt av skum och det nådde oss ända upp till knäna. Jag hade för länge sen övergett mina lama försök att torka bort skummet med en disktrasa och stod nu och panikartat hivade ut löddret med en gigantisk skurhink till containern med sopor på baksidan.

Vi körde igång maskinen igen för vad som kändes för hundrade gången och för första gången på två timmar så kom det inte längre skum ut ur listerna på den stängda luckan. Ögonen brann av lyckotårar och 10 minuter innan chefens intågande hade vi fått kiosken lödderfri och så ren som den (mest troligtvis) aldrig varit förr.

Och biljetterna? Ja, de lyckades vi vinna ändå!

Vill du inspirera dina medarbetare, här är några tips på saker ni kan göra:
Åka på RIB-Safari
Klättra i äventyrsbana
Kajak sightseeing
Paddla SUP-board - Stand up paddle board
Kryp i grottornas inre
Testa på att rida 
Takvandra
Middag med stand up
Middag med mordgåta
Testa Floating
Yoga och meditation på Hellagården

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.