• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Upplev skärgården i topphastighet

Vill du upptäcka vackra havsmiljöer under en höghastighetsfärd? Under en hisnande båttur färdas du via stadens stränder ut i världens vackraste skärgårdar och hav. Att ta sig fram fram över vattnet i en ribbåt är en oslagbar upplevelse!

  • Upplev Ribbåt i hisnande hastigheter på uppemot 65 knop!
  • En tur till havs med en av de snabbaste båtarna du kan hitta
  • Besök vackra och pittoreska platser
  • Skepparna är stora skärgårdsälskare, mycket erfarna och har all den utbildning och kunskap som krävs
  • Lån av all nödvändig utrustning ingår

Om upplevelsen:

Under denna tur får du känna på en härlig fart och fläkt! RIB-båtarna är byggda för att i hög fart kunna köras säkert i all typ av sjögång. Oavsett om du önskar en adrenalinfylld båtfärd eller en unik naturupplevelse så är en RIB-båtstur helt fantastiskt! Båtfärden i Stockholm går från Strandvägen och tar er hela vägen till Vaxholm, där ni rundar Kastellet och sedan beger er tillbaka mot City.

Upplevelsen inleds med en genomgång av säkerheten, och sedan får man uppleva Stockholms, Västkustens, Malmös eller Gävles vackra skärgårdar och havsmiljöer i en RIB, och passera vacker natur och olika sevärdheter. Flytvästar och vattentäta overaller som vi tillhandahåller gör resan bekväm och oberoende av väder och vind.

I Smögen gäller priset för två personer. Turerna genomförs från Midsommardagen tills tredje helgen i augusti, drop-in kl 12-18 alla dagar.

Viktig information Personer med rygg- och nackrelaterade skador samt gravida får ej åka då båten stundtals kan påfresta kroppen. Lån av lämpliga kläder och all säkerhetsutrustning ingår. Turerna i Stockholm utgår från Strandvägen, Kajplats 17. Båtarna kommer in ca 10 min innan avgång.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp. I Smögen gäller priset för två personer.

Ålder Från 12 år

Tillgänglighet Maj–September. I Gävle maj–nov.

Varaktighet Stockholm: 2 timmar. Malmö: 60 min. Gävle: 30 min. Smögen: 20 min.

Orter Stockholm, Malmö, Gävle, Smögen