Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Fem anledningar till varför det är perfekt att paddla kajak på dejten

kajak

Att vara på dejt kan vara både nervöst och spännande. Att träffa en helt ny person är inte alltid lätt, ännu mindre att veta vad man ska hitta på. Andra kan ha varit tillsammans i flera år men fortsätter ändå med så kallade”date nights”, för att visa varandra uppskattning. Att paddla kajak är en sådan upplevelse som är perfekt att ge bort då det är en present ni kan uppleva tillsammans. Men varför är en kajaktur perfekt för dejten?

1. Det är socialt
Oavsett om man dejtar första gången, om man har träffats ett par månader eller kanske till och med varit tillsammans i ett par år, så brukar själva syftet med en dejt att vara att lära känna och/eller umgås med varandra. Bara för att man sitter själv i en kajak så behöver det inte sätta stopp för småprat, djupa diskussioner och flörtiga samtal. Kajaker är nämligen ett färdmedel som är väldigt lättmanövrerat och går smidigt att styra upp kajakerna bredvid varandra, dessutom finns de som både enkel- och dubbelkajaker.

2. Ni gör något tillsammans
Om man nyss träffats och är uppöver öronen förälskade vill man ju gärna göra något tillsammans. Har man varit  ihop ett tag så är det  alltid roligt att hitta nya sätt att umgås på. Att dessutom göra något tillsammans gör att ni skapar minnen ihop och har något att prata om även i framtiden.

3. Härligt sätt att upptäcka nya platser
Det är inte för intet som romantiska filmer utspelar sig i en vacker miljö, på en mysig restaurang eller på en plats med fantastisk utsikt. Vyn hjälper gärna till att skapa stämning. Att ta sig fram i en kajak så nära vattnet man bara kan komma är oftast en häftig känsla. Dessutom bjuder det på både djurlivet i vattnet, i luften och otrolig natur runt omkring.

4. Turen kan bli hur kort eller lång som helst
Två timmar eller en vecka – dejten kan bli hur kort eller lång som helst. För nybörjarna brukar några timmar räcka gott och väl. Men för den äventyrslystne kan dejten förlängas och är man en duktig paddlare så har man skärgården och Sveriges alla vackra sjöar till ens förfogande.

5. Den pinsamma tystnaden försvinner
Att sitta där med kaffekoppen i handen och skruva lite nervöst på sig för att det blev lite väl tyst kan vara rätt jobbigt. Ibland är tystnad inte ens dåligt, bara ett tecken på att man trivs i varandras sällskap. Men tycker man att det är jobbigt kan en aktiv dejt vara bra. Aktivitet oftast att man tar bort fokus från själva dejtandet och tystnaden fylls naturligt ut, vilket gör att den jobbiga känslan försvinner innan den ens uppkommit.

 

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!