• Upplevelsen
  • Orter
  • Omdömen

Vill du prova på att forspaddla i en kajak? Är du redo för ett riktigt blött äventyr? Upplev forsens kraft med fall, skummande valsar och eventuellt simning.

  • Prova på forskajak under trygga förhållanden tillsammans med en erfaren instruktör
  • Utmana naturkraften och lär dig de grundläggande teknikerna för att bemästra strömmande vatten
  • Paddelutrustning och alla nödvändigheter ingår

Om upplevelsen:

Upplevelsen inleds med en genomgång av instruktören i teori, paddelteknik, att ta sig i och ur kajaken, traversering (hur du korsar floden), att paddla in och ut ur bakvatten, säkerhetstänkande och räddningsteknik. Du får även en tydlig bild av forsen för att på bästa möjliga sätt läsa det strömmande vattnet och kommunicera. Ni börjar med en lättare forspaddling och stegvis ökar svårighetsgraden längs med forsen.

Upplevelsen leds av en erfaren kajakinstruktör som ser till att gruppen är säker och avgör om vädret tillåter upplevelsen att utföras. Du får de instruktioner och den hjälp som krävs men måste vara bekväm med vattenmiljön och vara beredd på att använda de instruktioner du får om du någon gång skulle kantra.

Viktig information Inga förkunskaper krävs, Simkunnighet är en förutsättning. Ta med underställ, gympaskor, varma sockor, badkläder, handduk och en varm tröja.

Antal deltagare Upplevelsen är för en person och utförs tillsammans med andra i grupp.

Ålder Från 12 år

Tillgänglighet Maj-September

Varaktighet Ca 4-5 timmar

Orter Karlshamn, Åre