Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vi avslöjar 15 myter om öl – del 4

Myter om öl har aldrig levt farligare. Upplevelse.com-bloggen avslöjar dem en efter en. I del 4 får ytterligare tre ölmyter gå ett dystert öde till mötes.

Myt 10: ”Öl förstörs om den blir varmt och sedan åter kyls ned” – detta är sant om du gör det väldigt, väldigt många gånger. Men varför då göra så? Öl kan bli dålig av kontakt med luft, ljus och tid. Temperaturen kommer inte förstöra ölen så länge det inte handlar om extrem sådan.

Myt 11: ”Öl är bra som kosttillskott för naglar och hår eftersom den innehåller B-vitamin” – det är sant att öl innehåller B-vitamin, ja. Men det finns många faktorer som inte gör öl till en bra B-vitaminkälla. Alkohol driver för det första ut vätska, och eftersom B-vitaminer är vattenlösliga kommer dessa att följa med vätskan. Kroppens B-vitamin behövs dessutom för att bryta ner alkohol, så förbrukningen av B-vitamin blir därför högre än det tillskott som öl kan bidra med.

Myt 12: ”Öl är mindre farligt att dricka än sprit ur ett missbruksperspektiv” – alkoholberoende till följd av sprit är, enligt vissa studier, visserligen svårare att ta sig ur än ett missbruk som baserats på öldrickande. Men, kom ihåg, det är den totala mängden alkohol som du dricker under en viss period som kan försätta dig i beroendeträsket, inte själva sorten.

Nästa inlägg om ölmyter blir det sista i vår miniserie. Missa inte det! Däremellan är dock vår förhoppning att klämma in några gästinlägg av riktiga ölexperter. Förhoppningsvis kan bloggen dela med sig av flera fina öltips framöver!

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt! Vi uppmuntrar dig dessutom att unna dig en ölprovning (du kan välja bland ölprovning i Stockholmölprovning i Göteborg eller ölprovning i Malmö) för att hitta just din sort och sedermera maximera din njutning av ”det flytande guldet”.

Ölprovning

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!