Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Poledance – lär av svenska mästaren Ibrahim Tunc

Poledance är, hör och häpna, en av våra absolut populäraste upplevelser. Associationen – och kanske fördomen? – till sexism och striptease är dock utbredd och kan svärta ner poledances anseende, fastän sporten är en alldeles utmärkt och rolig träningsform. Även om våra siffror pekar på att många gillar poledance, vågar jag ändå påstå att poledance i allmänhet ligger utanför de flestas komfortzon.

För att undanröja alla fördomar och tvivel om poledance, och för att du ska våga ta chansen och prova, har upplevelse.com-bloggen fått äran att intervjua Ibrahim Tunc. Ibrahim är regerande svensk mästare i poledance och har dessutom haft förmånen att representera Sverige i poledance-VM. Intervjun kan du läsa nedan.

Ibrahim Tunc

Hej Ibrahim! Hur står sig de flesta till poledance vid första tillfället som du träffar dem?

”Många är lite skeptiska till vad poledance egentligen är, men när man förklarar så tycker de att det är häftigt och skulle själva vilja testa det.”

Vilka frågor är de vanligaste du får av de som vill testa poledance?

”Är det svårt? Måste man vara stark eller vig? Gör det ont? Att vara stark och vig ger en fördel men det är inget måste. Om inte annat så bygger man upp styrka och vighet när man tränar under passen. Det svåraste är nog att få in tekniken i tricken men med träning så sitter det snabbt.”

Hur beter sig nybörjare under första träningspasset? Nervösa? Blyga? Och vad brukar du då ge dem för slags råd?

”Ja, de flesta är såklart nervösa och blyga. Men det är ju helt normalt när man kommer till en ny grupp av människor. Men man får tänka på att alla är där för att träna och alla har något gemensamt, nämligen poledance. Efter ett träningspass släpper det.”

Vilka reaktioner och kommentarer brukar du få från de som testat poledance?

”De flesta som tränar poledance känner igen mig så det är alltid glada miner som man bemöts med. ’Jag såg din show, du är så grym!’, brukar jag få höra. Det är alltid roligt för mig att höra och det motiverar mig att bli bättre och fortsätta med det jag älskar att göra.”

Ge tre anledningar till att testa poledance.

"Jag skulle kunna ge 1000 anledningar! Men här kommer då tre.

  1. Det är riktigt roligt samtidigt som man tränar hårt.
  2. Det är en utmaning och när man klarar av ett nytt trick så känner man genast lyckokänslan stiga snabbt och man får bättre självförtroende som varar länge.
  3. Man blir starkare, vigare och får bättre kroppskontroll i hela kroppen."

Slutligen, till alla nervösa människor där ute som vill testa poledance, ge dem tre råd för hur man ska tänka för att komma över nervositet och blyghet för att till sist våga ta första steget och testa poledance.

  1. ”Det är alltid en första gång för alla och om man börjar i en ny klass så kan man tänka att alla nog är lite nervösa. Nervositet är till och med bra för när man övervinner den så känner man sig genast mycket mer självsäker och glad. Första steget är alltid svårast men tar man det så blir det genast mycket lättare.
  2. Alla är där för sin egen skull men för en gemensam sak, att lära sig poledance. En tränare finns alltid där för att hjälpa dig och eleverna hjälper även varandra väldigt mycket. Så man behöver alltså inte oroa sig över att man inte kommer hänga med.
  3. Om det finns något som man vill göra så ska man göra det. Den enda som kan stoppa dig är du själv!”

Vi tackar Ibrahim Tunc för hans deltagande och lyckönskar honom till max i såväl hans fortsatta poledance-karriär som hans liv i övrigt. Vi hoppas också att vi kunnat gjuta mod i just dig att prova poledance. Om du redan nu känner dig övertygad och full av inspiration och energi, uppmuntrar vi dig att rida på vågen och på en gång boka in dig på poledance i Stockholmpoledance i Göteborg eller poledance i Malmö.

Varmt välkommen!

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.