Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vi avslöjar 15 myter om öl – del 3

Myter om öl fortsätter att avslöjas på upplevelse.com-bloggen. Här kommer del 3 och ytterligare tre, numera före detta, ölmyter.

Myt 7: ”Kvinnor gillar inte öl”bullshit! Stereotypen att bara män uppskattar ”det flytande guldet” är långt ifrån sann. Det kan hända att fler män än kvinnor skulle visa sig tycka om öl om man gjorde en undersökning, men att påstå att kvinnor i allmänhet inte dricker bira är falskt. En ölmyt helt enkelt!

Myt 8: ”Öl passar inte till finare mat” – anledningen till denna missuppfattning går faktiskt att härleda till Frankrike. Västvärlden har genom historien tagit efter mycket av de franska matvanorna och tillhörande serveringsnormer, där vin fyllt glasen i samband med finare måltider. Att bärs inte skulle passa på samma bord är dock ytterligare en ölmyt, då dess smakrikedom och nyanserade karaktär smälter samman väl med i princip vilken mat som helst. Myt, myt, myt!

Myt 9: ”Ölburkar gör att ölen får plåtsmak” – tvärt emot vad många tror är denna ölmyt, förvisso precis som alla andra presenterade myter om öl, falsk. Burkens insida är lackad med en slags plast vilket innebär att ölen aldrig någonsin kommer i kontakt med metallen.

Det var allt för idag. Ha en fortsatt trevlig lördag och unna dig en öl eller två om du så önskar!

Öl när den är som bäst!

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!