Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Laga riktigt romantisk mat på Alla hjärtans dag

Då är vi där! De första timmarna på Alla hjärtans dag har avverkats och inom kort kommer många arrangera något fint för deras älskade partners. Idag kommer någon att bli kysst för första gången. Kanske slår någon till med ett frieri? Frågan är varför folk får modet att utföra sina kärleksfulla handlingar just denna dag... Egentligen är ju Alla hjärtans dag som vilken vanlig torsdag som helst, eller? Kanske har det att göra med maten vi stoppar i oss.

Att olika livsmedel har olika egenskaper är vida känt och ingen revolutionerande nyhet. Men visste du att maten även har betydelse för romantiken? Inte? Låt då oss på upplevelse.com berätta om några livsmedel som kan öka dina framgångschanser senare på dygnet.

* Ägg – rikt på vitaminer, zink... och annat ointressant. Vad som är viktigt är att ägg är toppen för sexlivet.

* Tonfisk och ostron – är liksom äggen rika på zink och delar egenskapen att de båda är riktiga lusthöjare.

* Avokado och räkor – en svårslagen fredagsklassiker som, liksom ovan nämnda livsmedel, är fullpackade med kärleksstimulerande ämnen.

* Jordgubbar – kvalificerar sig kanske inte för sitt ”kärleksfulla” näringsinnehåll utan mer p.g.a. den psykiska effekt som ett par smaskiga jordgubbar medför. Jordgubbar är sexigt!

* Mörk choklad – magnesium och aminosyran fenylalanin (säg det snabbt om du kan...) sägs vara klart stämningshöjande. Dessutom är det ju vansinnigt gott!

* Rött vin – oavsett dess näringsinnehåll är ett glas rött vin den självklara kärleksmåltidsdrycken för dig som får dricka alkohol.

Sammanfattningsvis kan man säga att de ämnen som du bör lägga på minnet, när det gäller mat vars syfte är att öka din lycka i kärlekens land, är: zink, E-vitamin, C-vitamin, järn, kalcium och magnesium. Så nu vet du vad du ska hålla utkik efter på innehållsförteckningarna!

Mer information och receptlänkar går att hitta i denna artikel från Aftonbladet.

Bon appétit!

romantisk middag

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.