Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Hur många upplevelser har DU råd med?

I lördags kunde vi i Aftonbladet läsa om basketstjärnan LeBron James lön. Om man utöver lönen från hans klubb, Miami Heat, inkluderar alla feta sponsoravtal och reklamkontrakt som den idag 28-årige amerikanen skrivit på, cashar han in inte mindre än hisnande 365 miljoner svenska kronor... per år! ”Jag tycker inte att de kompenserar mitt värde”, ska han dock enligt Aftonbladets uppgifter ändå ha sagt till den amerikanska sportkanalen ESPN.

För en ”vanlig” svensk löntagare är detta en helt absurd summa pengar. Exempelvis tjänar en medelavlönad ekonomiassistent knappt 1315 gånger mindre än James. En undersköterska tjänar å sin sida lika mycket på ett (1) år som James inkasserar under drygt 1 arbetstimme.

Hur mycket pengar är då 365 miljoner kronor? Hur mycket kan man få för dem? För att få en känsla och uppfattning av ett sådant enormt överflöd, plockar vi fram den självklara måttstocken, nämligen antal upplevelser som du kan köpa från upplevelse.com (skämt åsido). För 365 miljoner kronor får du inte mindre än:

* 1 871 794 spektakulära sex- och snuskvandringar, eller...

* 1 045 845 uppfräschande fiskpedikyr-behandlingar, eller...

* 407 821 spännande sälsafari-turer, eller...

* 914 789 välsmakande vinprovningar, eller varför inte...

* 669 724 enastående helkroppsmassager!

Prisvärt, inte sant?

LeBron James har dock inte glömt sitt förflutna. Den store basketspelaren hade en tuff uppväxt där hans mor var ensam om att sköta om och uppfostra honom. Han hade problem att få vänner i skolan och hoppade slutligen av plugget i årskurs 4. Idag däremot kan han bevisligen ge sina nära och kära allt som de behöver och vill ha, och en hel del pengar går också till välgörenhet och andra mer behövande människor. Hans senaste kommentar till trots, måste man ändå säga att det är snyggt gjort.

Rikedom, alltså ekonomisk sådan, hjälper många men stjälper vissa. Hur skulle du ha förhållit dig till 365 miljoner kronor och hur skulle du ha spenderat dem? Förutom att köpa upplevelser från upplevelse.com alltså...

lebron james

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.