Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Så skapar du lycka

Det bästa med lycka är att du kan skapa den själv. Du kan själv välja att satsa på ett lyckligt liv med mycket glädje.

Lycka är en känsla av glädje och välbefinnande. Ibland kan det vara bra att se över sitt välbefinnande och fylla på med positiva energier och glädje. Här kommer några enkla men effektiva tips på hur du kan göra för att öka känslan av lycka och glädje!

1. Fundera på vad som gör dig glad, positiv och ger dig energi. Vilka aktiviteter och vilka människor får dig att må bra? Fundera också på vilka saker i ditt liv som stjäl din energi och gör dig trött. Försök att undvika sakerna som påverkar dig negativt och se istället till att få in mer av de saker som påverkar dig positivt. På så vis kommer du garanterat att få mer energi och känna mer glädje.

2. Ta vara på dina relationer. Visa dina nära och kära att de är betydelsefulla. Även om det känns som att tiden inte riktigt räcker till så är det viktigt att du tar dig tid att umgås med de människor du tycker om och som gör dig glad. Hitta på något kul tillsammans eller sitt bara hemma och prata. Det skänker glädje och energi till både dig och dina nära.

3. Var tacksam och se de positiva sakerna i ditt liv. När man väl öppnar ögonen och verkligen ser de saker man är tacksam för så inser man ofta att man har väldigt mycket att glädjas åt och vara tacksam för.  Tacksamhet är en känsla som har en positiv inverkan på vårt välbefinnande. Så var inte sparsam med tacksamheten!

4. Att vara en god medmänniska gör både dig och andra lyckligare. En av det saker som jag upplever som mest lyckogivande är att hjälpa andra människor. Man mår riktigt bra av att göra andra människor glada. Och dessutom är det väldigt enkelt. En liten handling kan förgylla en annan människas dag. Gör det till en vana att göra minst en medveten god gärning varje dag!

5. Unna dig att göra det du vill! Vad skulle du tycka var roligt att göra? Att ha roligt behöver inte kosta pengar men om det skulle göra det så får man spara. Vill du gärna åka på semester, se den där konserten, se den där staden eller kanske gå en kurs? Ja men GÖR då det! Det är du värd och man mår bra av att göra något extra roligt ibland. Det man vill göra det ska man göra.

6. Ha roligt och skratta mycket. Bjud på dig själv och ta inte allt på så stort allvar. Av erfarenhet så kan jag säga att livet (och allt som hör till) blir mycket lättsammare om man ser till att ha roligt under tiden.

7. Att känna att man gör meningsfulla saker är också en känsla som ger glädje. Försök att göra saker som får dig att känna meningsfullhet. Och sist men inte minst, var nöjd med dig själv! DU är DU och det är en väldigt meningsfull uppgift.

Hoppas att ni fick lite inspiration! Kolla gärna in min blogg där jag delar med mig av mina ”må bra tips”.

Skrivet av: Bintu Malm

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.