Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Vad är lycka för dig?

Vad är lycka för dig? Det är en av de frågorna som inspirationsbloggaren Katarina Byström svarar på.

Vad är lycka för dig?
Lycka för mig är ett speciellt tillstånd. Ett tillstånd som kan vara i några sekunder, en liten karusell i magen då man hör barnafötter springa över golvet. Eller ett tillstånd som varar längre. Perioder då familjen är friska och krya och då jag tar tid för mig själv med god sömn, träning och smart mat.

Jag känner mig lycklig i grunden även om det livet bjuder tuffa utmaningar ibland. ”De vackraste blommorna kräver en skogsbrand” är ord som fastnat hos mig. Att ge sig sjutton på att se någon gott med allt som händer (även om det är svårt ibland) är en nyckel till lycka.

Vad gör jag för att uppnå lycka?
Den enda garanterat livslånga relationen jag har är relationen med mig själv. Därför är jag oerhört snäll med mig själv och satsar på att bli mitt mest fenomenala jag.

Det finns massor att göra för att ta ansvar för sin egen lycka, till exempel:

  • Gå upp en timme tidigare (så svårt, men så värdefull egen tid!)
  • Ge positiv feedback till andra dagligen (och mig själv)
  • Gå på föreläsningar och läs om personlig utveckling (ta ansvar för sin lycka!)
  • Rensa hemmet från negativa prylar, böcker, filmer och skapa ett positivt hem!
  • Gör roliga saker och fyll livet med sådant som gör dig lycklig

Vad gör du för att göra andra personer lyckliga?
Jag har intentionen att hjälp andra att bli sitt mest fenomenala jag. Detta gör jag med feedback, en positiv intention, mycket kärlek och tid. Dessutom skriver jag på min blogg inspirationsbloggen.se för att sprida inspiration och kärlek!

Kan man bli lycklig av presenter?
Smart feedback är nog den bästa presenten, och dessutom är den gratis. Jag tycker också om att spara på minnen, därför är en upplevelse värdefull för mig. Min mamma bjöd med mig på en ”blomsterresa” till Holland något år innan hon dog. Bara jag och hon. Jag minns den resan med så mycket värme och ett leende på läpparna. Ett värdefullt minne och så fullt av kärlek. Så visst kan man bli lycklig av presenter!

Vilken present skulle göra dig ännu lyckligare? 
Tid med familjen och göra något tokroligt och därefter gärna egen tid fylld av något riktigt lyxigt!  När det gäller materiella presenter så vill jag gärna ha en bubbelgumsrosa Kitchen Aid.

Har du någon gång läst en bok om hur du blir lyckligare?
Ja, absolut! Jag försöker bara läsa böcker som gör mig lyckligare på något sätt. Inga hemska deckare eller trillers.

 Är det någon bok du rekommenderar för att bli lyckligare?

  • Att välja glädje – Kaj Pollak
  • Sluta kämpa, börja leva – Sanna Edin
  • Lyckligare – Tal Ben-Shahar
  • … allt med Robin Sharma.

Vilken är din lyckligaste upplevelse?
Självklart när vi fick våra två barn, det finns liksom inget som går att jämföra med det!

 

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.