Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Fokusera på positiva tankar för att uppnå god hälsa

Vad är Hälsa?

Enligt världshälsoorganisationens (WHO) är hälsa " ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande".
Och vad är då Hälsa för mig en gift 41 årig tonårsmamma som jobbar heltid?

Hälsa för mig är:

 • Att stanna upp i vardagen och vara här och nu t.ex. att sitta stilla och njuta av en kopp te eller kaffe och känna doften och smaken.
 • Att uppleva naturens färger ljud och dofter
 • Att umgås med människor som jag tycker om
 • Att känna glädje
 • Att fokusera på positiva tankar
 • Att uppleva saker t ex teater, musik ,naturen
 • Att äta god mat som ger mig energi
 • Att äta mat som är så ren som möjligt från tillsatser och besprutning
 • Att göra någon glad
 • Vara en bra medmänniska
 • Att vara frisk
 • Att träna olika träningsformer
 • God sömn

Listan om vad hälsa är för mig kan säkert bli mycket längre om jag skulle reflektera längre.

Men jag tänker nu välja ut några saker från listan som jag presenterar lite bättre och som jag hoppas att jag kan ge er lite tips i er vardag.

För mig är det viktigt att äta mat som är så ren som möjligt och att jag i möjligaste mån tillagar det från grunden. Om jag t.ex. ska använda citronskal i maten så väljer jag alltid en ekologisk för att den är mindre besprutad.  Jag undviker smakförstärkare E621 som t ex finns i vissa kryddblandningar (citronpeppar, grillkrydda, Aromat). Så läs innehållsförteckningen på varorna om du vill undvika något ämne. Det som står först är det mest utav och sist minst utav.
Jag handlar inte margarin utan smör.

För att underlätta vardagen handlar jag till minst 5 middagar på en gång.
Ser till att jag har ett bra grundutbud hemma, så om orken tryter kan jag göra något enklare t ex omelett och att det finns frukt och grönt hemma.

Jag tycker om att uppleva saker och ser till att jag har något att se fram emot som t ex i fredags var jag maken och dottern på dagspa på Vildmarkshotellet tillsammans med en annan familj. Det var så skönt att släppa vardagen och bara vara här och nu prata och umgås och bara ha kul. Läs mer om vår dag på Vildmarkshotellets dagspa på min blogg.

Jag älskar att träna, men vissa veckor är det svårt att få till det som man vill och ibland kan det vara svårt att hitta motivationen.  Mitt tips är att planera i almanackan en vecka i taget för att se hur veckan ser ut och se vad kan jag göra denna vecka?

En vecka kanske jag kan gå på mina favoritpass, men en annan vecka kanske jag får välja lite annat kanske jogga eller välja något helt nytt. Det viktiga är att inte låsa sig vid vissa veckodagar. När det sedan kommer en vecka när mycket annat händer är det dumt att inte träna alls, utan se vilka förutsättningar jag har just den här veckan.

 

Välkommen och besök min blogg http://millashalsoblogg.blogspot.com

Där får du läsa om hälsa, träning, miljö, upplevelser, natur och förhoppningsvis få inspiration till att prova något nytt recept eller något annat roligt.

 

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.