Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Rätt inställning till träning krävs för att lyckas

Idag berättar Sara om vikten av att ha rätt inställning till träning för att lyckas.

Jag har bloggat om träning och hälsa på bloggen Träningsglädje i sex år. Mycket har hänt under tiden. Jag har gått från att jaga kalorier och träningsminutrar till att skriva om hälsa, balans och om livet som en helhet.

Livet handlar till 10% om vad som händer oss, och till 90% vilken inställning vi har till det. Det blir alltid som man tänkt sig, helt enkelt. Steve Jobs lär (innan han visste om att han skulle bli sjuk tror jag?) ha sagt någonting i stil med:

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: ‘If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?’ And whenever the answer has been ‘No’ for too many days in a row, I know I need to change something.

Livet handlar om att fylla det med mening. Inte bara att leva för att livet råkar vara och man halkat på bananskal mot varje beslut. Att hitta mening är inte så enkelt – men man behöver inte heller göra det onödigt svårt. If it makes you happy then do it, if it doesn't then don't.

Mitt liv går ut på att uppleva och ha roligt. Jag anser att hälsa går att mäta efter hur ofta och mycket jag skrattar! Jag vill ha roligt när jag jobbar, äter, tränar, umgås, sover… Är det inte roligt så nej tack. Jag umgås inte med surtrattar, jag vill inte ha ett jobb som lockar med annat än att det främst är roligt och jag vägrar att dras med i tanken på att mycket i livet ska vara sysslor som existerar av den enkla anledningen att de alltid gjort så.

Det är klart att jag också fattar att man inte kan ha roligt varenda sekund, det sa ju Alfons farmor. Men mycket av det roliga kommer från att inte dras med och sitta fast i negativ energi från den omgivning eller sammanhang man är en del av. Jag undviker att läsa kvällspress och skvallertidningar eftersom jag känner mig rätt så skitig efter att ha läst dem och jag väljer medvetet mitt umgänge efter vad det tillför mig.

Precis som många andra gillar förresten inte jag heller att öppna kuvert med räkningar, jag gillar inte att gå upp tidigt på morgonen, jag gillar inte att stå i kö, jag gillar inte både det ena och det andra. Men jag inser att om jag gör dessa saker så får jag roligare sedan. Det finns däremot inga som helst argument för att göra tråkigheter som inte leder till något roligt i mitt liv - man har så roligt som man gör sig och blir så lycklig som man bestämmer sig för.

Du hittar hennes blogg på Traningsgladje.se.

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.