Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Alla känslor på en och samma dag

Jag ska erkänna på en gång att jag är en cyniker. Det är ett av mina mindre smickrande drag att jag allt som oftast har en förmåga att förutsätta glaset är halvfullt snarare än det motsatta.

Så när en kompis bjuder med mig på forsränning fnyser jag åt de som hävdar att detta är en galet rolig upplevelse och fantastisk adrenalinkick. Istället räknar jag med att det är en lam fors där man lika gärna kunnat vada. Så fel jag hade!

Det börjar visserligen lugnt med säkerhetsgenomgång och lätta padelövningar, men ganska snabbt är det dags att inse att det här är allvar. Med hjärtat i halsgropen dånar vi ned för den ena forsen efter den andra.

Forsarna är av varierande längd och svårighetsgrad, men den minsta gemensamma nämnaren är att hjärtat sitter i halsgropen och pulsen är hög. Vilken fantastisk adrenalinkick det är att kasta sig ut över dessa naturens dånande vattenkranar i den vackraste naturmiljö Sverige har att erbjuda!

Det var länge sedan jag kunde uppleva en sådan total kontakt med mig själv, kombinerat med fullständigt fokus på nästa uppgift. Riktigt mäktigt faktiskt. Rädsla blandas med triumf allt medan kommandoropen ekar och en teamspirit utan dess like känns ut i fingerspetsarna, samarbete är ett måste i detta läge. Efter ett tag är det dags att ta paus för en välbehövlig lunch.

Vår lugne och trygge guide tillagar en fantastisk måltid över den sprakande öppna elden medan ett belåtet och uppspelt gäng överröstar varandra när de senaste timmarnas upplevelser dissekeras.

Något senare bortser vi från den gamla moderliga uppmaningen att aldrig bada direkt efter en måltid. Högljudda och lyckliga som barn på julafton hoppar vi ner från höga klippor i det svalkande vattnet. Skratt ekar bland klipporna och en fantastisk dag är till ända.

Jag trodde att det skulle bli en lugn och seg dag men fick istället åka berg och dalbana bland alla möjliga känslor och fick med mig ett antal fantastiska minnen.

Att pröva forsränning är något jag verkligen kan rekommendera, det var länge sedan jag fick uppleva en såhär givande dag. Upplevelsen har gett mig energi som gett mig styrka genom en gråare vardag. Pröva detta, du blir inte besviken.

Skrivet av Christian Polsäter

22 år gammal och ursprungligen från Stockholm. För tillfället läser jag journalistik och medieproduktion på linnéuniversitetet, något som passar mig utmärkt då det är inom denna sfär jag senare vill arbeta. Är intresserad av det mesta, men fotboll, litteratur och historia är väl tre favoriter. Nu försöker jag involvera mig i projekt som kan ge lärdomar och erfarenheter bortom skolbänken.

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.