Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Ditt liv.

Ta ett papper och en penna. Skriv orden Plikt och Passion bredvid varandra högst upp på pappret. Under orden så börjar du nu plita ner allt du gör i livet, saker du ägnar tid åt; arbete, hobbies, familjeåtaganden, städa, tvätta, TV etc. You name it.

Var hård. Kategorisk. Om något inte riktigt platsar som Passion, sätt det då under Plikt och vice versa.

Och framförallt...var ärlig.

Okej, lägg bort pennan. Vilken stapel är längst? Plikt eller Passion? Och vilka saker i ditt liv har hamnat var? Finns det något som brukade vara en Passion men som nu känns som en Plikt?

I vilken stapel hamnade Gymmet? Facebook? Jobbet? Läsa för barnen?

Allt handlar om hur du prioriterar.

Jag säger inte att vi ska skippa allt i livet som hamnat under Plikt, men kanske, kanske hittar vi något som vi ägnar för mycket tid och energi på. Och samma sak gäller naturligtvis Passioner. Hur var det nu? Hamnade TV-spel under Passion men Leka med barnen under Plikt?

Jag tror, att när vi i slutet av våra liv tittar på den här listan, så vill vi nog att stapeln under Passion ska vara längst. Men framförallt, att den ska innehålla det viktigaste.

De saker som verkligen betydde något för oss. Vi vill känna att vi har fyllt livet med glädje och upplevelser, för oss själva, men också för våra närmaste. Just det, dina val i livet påverkar ju naturligtvis de listor som dina närmaste gör. Så...vill du vara någons Plikt eller Passion?

Hur du fyller ditt liv, det bestämmer du.

För det var just det som det här handlade om.

Ditt liv.

Om dagens gästbloggare:

Hans Jörnlind, filmmanusförfattare som tidigare arbetat många år med musik.

Skriver för närvarande på flera långfilmsprojekt för olika svenska produktionsbolag.

‹ Alla blogginlägg

Påsk-REA – Upp till 50% rabatt