Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Meditera mera – 3 skäl att börja du också!

Meditation har blivit ett trendord på allas läppar och utövas numera av oss "vanlisar" också. Hälsovinsterna med utövandet av denna urgamla metod är många och kan göra underverk för både kropp och själ. Ge din hjärna lite tystnad och en välförtjänt paus, och upptäck hur det påverkar ditt mående till det bättre!

Meditera mera!
☀️ Hjälper mot stress
Studier visar att regelbundet utövande av meditation kan hjälpa till att sänka stresshormonet kortisol i kroppen. Uppnå total avslappning när du sluter ögonen och försvinner in i din egen värld, och fokuserar på här och nu.

☀️ Bättre fokus
Brukar du ha svårt att fokusera på en sak i taget och blir lätt distraherad? Om dina tankar ständigt drar iväg på andra håll, så kan det vara värt att testa meditation. Den verkar som en styrketräning för hjärnan och lär dig att behålla fokus på en sak i taget.
Ta kontrollen över dina tankar!

☀️ Minskar depressioner
Medan kortisol är ett stresshormon som kan påverka kroppen negativt, så är serotonin ett må bra-hormon som utsöndras när vi är glada och skrattar. Studier visar att regelbunden meditation kan öka serotoninnivåerna i hjärnan, alltså en ypperlig idé att testa om man vill motverka depression.

Meditation

Tidsbrist?  ⏰
Det räcker med att du mediterar 10 minuter om dagen för att märka skillnad. Den bästa tiden för meditation är på morgonen, ställ väckarklockan 10 minuter tidigare än du brukar och ägna en kort stund åt ditt välmående. Om det är svårt att hinna på morgonen så går det faktiskt utmärkt att meditera på andra platser – på kontoret, bussen, tåget eller var du än råkar befinna dig.

Börja med en enkel meditation 👇
Sätt dig bekvämt, antingen i lotusposition eller på en stol,
rak i ryggen och med fötterna i golvet. Händerna kan vila på dina ben eller varför inte testa Jnana Mudra!
Fokusera på din andning – in och ut genom näsan.
Ta ett djupt andetag – håll kvar i 5 sekunder – andas ut.
Upprepa i 5 minuter. Försök hålla fokuset på andningen. Det är helt naturligt att alla möjliga tankar dyker upp – försök återgå att tänka på hur du andas. Övning ger färdighet!

Du hittar mängder av guidade meditationer på Youtube och bland meditationsappar (Tips: Headspace och Calm).

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.