Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Så lyckas du med talet på bröllopet!

Tillhör du dem som blir alldeles kallsvettiga av bara tanken på att resa sig upp och hålla ett tal? Lugn, du är inte ensam! Var fjärde svensk upplever att det är jobbigt att hålla tal. Håller du på och filar på ett inför sommarens stundande bröllop?  Då kommer här lite tips för att lyckas med det!

Lyckas med talet på bröllopet!

💐  Håll det kort – max 3 minuter!

💐 Du kanske är barndomskompis till bruden och vill fokusera på henne, men det är viktigt att inkludera både bruden och brudgummen i ditt tal och inte enbart rikta dig till den du står närmast.

💐 Undvik sarkasm & ironi.

💐 Dela gärna med dig av en rolig historia som involverar brudparet, men skippa de pinsamma historierna.

💐 Ta pauser! Undvik att stressa dig igenom talet, försök andas och ta små pauser. Läser du innantill? Titta gärna upp från pappret med jämna mellanrum.

💐 Äkta vara! Det må vara en klyscha men de bästa talen brukar vara de där som kommer direkt från hjärtat.

💐 Utgå från ett citat. Om du inte vet hur du ska börja ditt tal så brukar det alltid funka att inleda med ett citat och sedan fortsätta på det spåret. Avsluta gärna talet med att upprepa citatet igen.
Här hittar du några citat och ordspråk om kärlek!

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!