Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Boosta hälsan med höstens nyttigaste grönsaker

Efter en sommar med för mycket av det goda är det ett utmärkt tillfälle att frossa i säsongens nyttigaste grönsaker. Det finns mängder av primörer som innehåller en stor mängd vitaminer, antioxidanter och mineraler. Flera av dem hjälper även till att hålla igång kroppens reningssystem och ser till att vi rensar ut toxiner och slaggprodukter – grönsaker som gör under för hälsan helt enkelt!

Här har vi nämnt några av höstens smarrigaste primörer och recept!

Broccoli
Broccoli är en av de nyttigaste grönsakerna du kan hitta och innehåller en massa nyttigheter såsom A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, zink och fosfor. Den är dessutom fiberrik och anses bromsa cancercellernas tillväxt.
Recept på krämig broccoli & Blomkålssoppa.

Rödkål

Rödkål innehåller en massa antioxidanter vilket bidrar till en cancerförebyggande effekt. Rödkålen sänker även blodsockret tack vare dess innehåll av pektin. En annan bra effekt den har är att den hjälper kroppen att rensa ut toxiner och slaggprodukter.
Recept på röd coleslaw.

Morötter

Morot är som många nog redan vet bra för synen men den har även många andra nyttiga egenskaper. Till exempel innehåller den karotenoider som hjälper mot akne. Moroten boostar också immunförsvaret tack vare dess höga innehåll av C-vitamin.
Recept på ugnsrostade morötter.

Rödbeta
Rödbetan är med sin kraftfulla färg både vacker och riktigt nyttig att äta. Rödbetan är basisk och hjälper till att stabilisera PH-värdet och på så sätt minska risken för inflammationer. Den innehåller dessutom aminosyran metionin som behövs för att hjälpa kroppens reningssystem på traven.
Recept på rödbetor med Chevré, honung och pinjenötter.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.