Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Bästa tipsen för en lyckad kräftskiva

Augustimånad är kommen och för många innebär det att kräftsäsongen rullar igång. Anledningen till att den sätter igång just i augusti är att det tidigare rådde ett kräftfiskeförbud från november till början av augusti. Förbudet upphörde 1994 men i Sverige har det blivit en kvarstående tradition att ha kräftskiva på sensommaren.
Håller du i festen i år? Då kommer här lite bra tips!

Kräftskiva

Var ute i god tid!
Bröd och pajer går utmärkt att göra ett par dagar innan och frysa in. Har du frysta kräftor? Se till att ta ut dem i tid, låt dem gärna tina i kylskåpet i 2 dygn innan festen äger rum. Snabbtinade kräftor tappar lätt smaken.

Vattenskål

Ställ fram skålar med vatten och citron!
Se till att ha några skålar med vatten och ett par citronskivor i på borden för att kunna tvätta av händerna.

Sangria

Bjud på en god fördrink!
Att fixa en god fördrink att bjuda gästerna på behöver varken vara komplicerat eller särskilt dyrt! Sangria är en fräsch sommardrink som brukar gå hem hos de flesta – Här hittar du 9 enkla recept.

Dekoration

Fixa fin dekoration!
När det gäller pynt till kräftskivan brukar man gå efter "more is more" men vill man hellre satsa på lite enklare dekoration så finns det en hel del man kan hitta på. Dela upp en bukett blommor i små vaser och sätt på bordet. Och varför inte piffa upp dukningen med färgglada servetter? Hålls festen utomhus? Häng upp en ljusslinga över bordet för maximal myskänsla!

Allsång
Organisera roliga lekar!
Ett härligt inslag på festen är utan tvekan att leka lekar. Om du har fullt upp med saker att göra redan kanske du kan ge i uppdrag till någon av gästerna att organisera en rolig lek. Är någon av de inbjudna en höjdare på att spela gitarr? Be hen ta med den och kör allsång!

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.