Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

5 nyttiga favoriter på påskbordet

Påsken, med allt påskgodis och sockriga chokladägg, är kanske inte en högtid vi associerar med förbättrad hälsa. Men om du lyckas hålla dig borta från alla sötsaker, så finns det faktiskt en hel del nyttigheter på påskbordet. Här guidar vi dig till fem nyttiga påskfavoriter att frossa loss i nu när den gula högtiden närmar sig.


shutterstock_245119171

Ägg
Ja, detta kan faktiskt vara världens bästa livsmedel. Ett ägg innehåller alla vitaminer förutom C-vitamin, och du hittar även värdefulla mängder selen, zink och magnesium. Det är dessutom en ypperlig källa till protein, då ägget innehåller en perfekt blandning av olika aminosyror. Se dock till att välja ekologiskt, både för din och hönornas skull.

shutterstock_277855451

Lax
En fantastisk källa till omega-3, den essentiella fettsyran som faktiskt gör dig smartare, smalare och friskare. Våra kroppar och framförallt vår hjärna behöver omega-3 för att fungera. Den hjälper också att dämpa inflammationer. Problemet är att vi inte kan tillverka detta själva, utan måste tillföra det genom kosten. Exempelvis genom lax.

shutterstock_165810086

Sill
Även denna fisk innehåller stora mängder omega-3. Men se upp för inläggningarna, som gärna innehåller för mycket socker. Sillen är också en fin proteinkälla, så vi ger ändå tummen upp till sillen.

shutterstock_111344453

Lamm
En annan god proteinkälla. Men inte bara det. Lammet räknas som ett av de mer näringsrika köttsorterna och innehåller stora mängder B-vitamin, selen, zink, järn och fosfor. Och precis som lax och sill, hittar du även en hel del omega-3, precis som i allt kött från gräsätande djur.

shutterstock_267601106

Räkor
Perfekt att garnera ägghalvorna med. Räkor är en bra källa till den något ovanliga antiinflammatoriska karotenoiden astaxantin, som leder till minskad risk för tarmcancer och diabetes. Räkor innehåller även vitaminen B12,  stora mängder selen, samt koppar, som annars kan vara svårt att få i sig.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.