Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Alla hjärtans dag-maten som får det att tända till

Det är strax Alla Hjärtans dag och du vill bjuda din älskling på en måltid som garanterat får honom eller henne på gott humör. Smak och uppläggning i alla ära, men ibland behöver man lite hjälp på traven. Här listar vi 9 afrodisiaka livsmedel som förhoppningsvis får det att hetta till efter middagen.

 

shutterstock_566665366

Fikon
Det sägs att det inte alls var ett äpple som frestade Eva att begå den beryktade synden, utan ett saftigt och gott fikon. Oavsett vilket, så vet man att fikon innehåller olika flavonoider, polyfenoler och antioxidanter, som visat sig att i kombination kunna förbättra den sexuella uthålligheten.

 

shutterstock_569227540

Ostron
Ostron är ju ett klassisk afrodisiakum som alltid bör finnas med på matbordet om du vill piffa upp stämningen. Dess lusthöjande egenskaper tillskrivs till viss del dess krämiga konsistens och lätt salta smak. Men denna havslevande varelse innehåller dessutom zink, som behövs för spermie- och testosteronproduktionen och för att bilda aminosyran tyrosin, som senare omvandlas till dopamin, hjärnans egna glädjemolekyl.

 

shutterstock_538848145

Rött vin
En romantisk middag utan ett glas rött – ja det är ju inte mycket till romantisk middag. Alkoholen hjälper er, som bekant, att släppa lite på hämningarna. Dessutom innehåller rödvin en antioxidant som heter resveratrol, som ökar blodcirkulationen i hela kroppen och hjälper dig att slappna av. Vill ni bli riktiga vinexperter, ta med älsklingen på vinprovning.

 

shutterstock_562244335

Tryffel
Denna exklusiva underjordiska svamp är känd som ett av våra främsta afrodisiakum. Detta tror man beror på att doften av tryffel är snarlik den av manliga feromoner. Så om du har turen att lägga vantarna på lite tryffel – förbered dig på en riktigt lyckad afton!

 

shutterstock_519349657

Chilipeppar
Denna pikanta krydda gör mer än att få din mun att brinna – den tänder glöden i hela din kropp. Den leder till att det frigörs endorfiner, kroppens må bra-hormon. Chilipeppar innehåller dessutom ämnet capsaicin, som får pulsen att öka och stimulerar dina nervändar så att de blir känsligare. Du känner helt enkelt mer!

 

shutterstock_569093551

Vitlök
Att proppa munnen full med vitlöksklyftor är kanske inte tipset man brukar ge inför en het dejt, men faktiskt hör denna krydda till ett av världens främsta afrodisiakum. Ämnen allicin har många olika hälsofördelar, och en av dessa är att reglera blodflödet till könsorganen. Se bara till att ni båda äter av vitlöken!

 

shutterstock_567328189

Sparris
Det sägs att man på 1800-talet serverade franska hästskötare tre portioner sparris före sin bröllopsnatt, så att de skulle bli riktiga hingstar i sängkammaren. Huruvida det fungerade vet de bara själva. Men faktum är att sparris innehåller en mängd nyttoämnen. Dels kalium, som ökar produktionen av könshormoner. Dels vitaminerna A och C, som kopplas till starkare orgasmer. Låter som ett bra sätt att inleda äktenskapet.

 

shutterstock_568984078

Banan
Bananen säregna form kan ju i sig lätt bidra till sexuella associationer. Men bortsett från dess skepnad, så innehåller den även en kemisk cocktail som har en lusthöjande verkan. Du hittar bland annat ett enzym som heter bromelain, som sägs öka uthålligheten. Frukten är också en källa till tryptofan, som i kroppen omvandlas till serotonin, vilket vi behöver för att må bra.

 

shutterstock_567493996

Choklad
Choklad och romantik går väl lite hand i hand. Det är gott, samtidigt som det känns lite lagom lyxigt. Kakaon är dessutom lite av en kemisk kärleksbomb. Den innehåller bland annat ämnet fenyletylamin, som ökar lyckokänslorna i kroppen. Är ni riktiga chokladälskare, då vill vi passa på att tipsa er att testa chokladprovning eller chokladmassage. Eller varför inte lära er att göra egna chokladpraliner?

 

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!