Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Spa och energi – ovanliga utbudet i Stockholm

För de som vill hitta presentkort på Spa och andra avslappnande aktiviteter i Stockholm finns ett stort utbud att välja på. Här finns självklart klassisk massage och spavistelser men våga tänk lite nytt nästa gång stressen ska bort från kroppen och ersättas med ett inre lugn. Vi bjuder på några av de mer udda avslappnande upplevelserna.

Hamam Oriental

Haman är ett klassiskt turkiskt ångbad. Det går delvis att likna med en mix av bastu och badhus men med skillnaden att värmen finns i hela badhuset och att några djupa bassänger inte finns. Här är det 40-50 grader överallt och en luftfuktighet på hela 120%.

Avslappningen börjar när du kommer in i badhuset och får lägga dig på en varm marmorhäll. Här fås en behandling som består av en skrubbning av kroppen vilket både ökar blodcirkulationen samt tar bort döda hudceller. Efter behandlingen sker en skuminpackning och sedan tvagning och hårtvätt.

Läs mer om Hamambad

Hamam

 

Floating

Floating kanske är den ultimata upplevelsen för de som söker avslappning. Här kommer varken ljud eller synintryck störa utan du hittar lugnet helt för dig själv flytandes i en floatingtank. Ett besök brukar vanligtvis vara 40-45 minuter och innebär att man får ligga i saltrikt vatten (som skapar flytförmågan). När luckan stängs till tanken startar 45 minuter av total tystnad och total avslappning.

Läs mer om floating

Floating Stocholm

 Ljusterapi

Att ljus påverkar människans mående kan nog de flesta hålla med om. När våren och sommaren kommer ökar även vår energi och livsglädje. Men med mörka höstar och långa vintrar kan ljusterapi vara ett alternativ och komplement. Att ljusterapi fungerar är till och med vetenskapligt bevisat.

Ljusterapi består i att man får sätta sig i en skön vilostol framför ljusterapilampan. Vissa väljer att enbart sitta still och hitta lugnet medan andra väljer att läsa en bok eller lyssna på musik. Huvudsaken att man väljer något som är avslappnande. Med starka ljusterapilampor skapas den energi som många saknar under de mörkare delarna av året. Självklart kan ljusterapi användas året runt men efterfrågan är helt klart större under höst- och vintermånaderna.

ljusterapi

Saltrum

Saltrum är något som allt mer blir populärt i Sverige. Ett besök i ett saltrum innebär att man får sätta sig i en bekväm fåtölj i rummet och lyssna på avslappnande musik. Grundtanken är att salt har en läkande effekt på kroppen. Det förstör bakterier och stimulerar immunförsvaret.

I och med att det finns en stor mängd salt i rummet och att luften har en hög salthalt påverkar detta besökaren positivt. Enligt förespråkarna kan besök i saltrum exempelvis förebygga förkylning.

Läs mer om saltrum

Vill du ha fler idéer för avslappnande upplevelser? Här hittar du hela utbudet av spaupplevelser i Stockholm

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.