Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Champagneprovning i Stockholm

Såhär med bara tre dagar kvar till julafton har du säkert köpt alla julklappar du behöver men om så inte är fallet och du vill komma på något enkelt, generellt och passande att ge så kanske upplevelsen Champagneprovning kan vara något?

Champagneprovningen känns lyxig, intressant och bildande. Man lär sig väldigt mycket under provningen och har möjlighet att ställa många frågor till Herbert.

Champagne är för många det lyxigaste man kan dricka och något som förknippas med lyx, firande och fest - och kanske egentligen inte lika mycket med vinprovningar, doftsammansättningar och smakkomponenter som kanske rödvin. Så var det i alla fall för mig när jag testade på champagneprovning i Stockholm. Jag har testat vin flera gånger men aldrig tidigare testat champagne - i min enfald tänkte jag att "så stor skillnad kan det väl inte vara?". Jag hade förstås fel.

Ledda av den sympatiska och otroligt kunnige sommeliern Herbert Gaugl satte vi oss ner i vinkällarlokalen och fick höra en introduktion till hur champagne tillverkas, vad som faktiskt är "champagne" och vad som är Cremant, Cava, Prosecco, Sekt etc. En lagom lång och informativ förberedelse till vårt test av olika typer av mousserande viner.

champagneprovning

Champagneprovningen innebär, trots namnet, inte bara att man testar champagne utan våra sex glas framför oss fylldes upp med en Cava, en Prosecco, en Cremant och sen tre olika champagner av olika kvalitet. Tanken med detta är att man ska lära sig skillnaden mellan de olika typerna av mousserande viner. Ett smart drag för att verkligen belysa vilken skillnad det är!

Det första glaset fylls upp med en Cava som står i stor kontrast med den relativt söta Proseccon. Dofterna skiljer sig markant och det blir alltmer intressant ju fler varianter vi får att prova. Champagneprovningen avslutas med en riktig pärla (Pol Roger) som står ut väldigt mycket från de billigare varianterna.

Champagneprovningen känns lyxig, intressant och bildande. Man lär sig väldigt mycket under provningen och har möjlighet att ställa många frågor till Herbert. Tex vad som skiljer sig i arbetet bakom en bra champagne och en sämre, hur man får på champagnekorken etc.

champagneprovning-upplevelse

De flesta som är där är par, eller kompispar, och det är förmodligen som en "par-present" som detta passar allra bäst. Det är en trevlig aktivitet att göra tillsammans, man lär sig något nytt och man får ett nytt synsätt på champagne som man inte hade innan. Kanske en bra sista minuten-julklapp till föräldrarna?

Du kan boka champagneprovningen här. Den kostar 495 kr och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro och Gävle.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.