Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

4 saker att äta mycket av i jul

julbord

Årets julmånad har inletts och inbjudningar till både julbord och glöggkvällar slinker ner genom brevinkastet. Hur tar du dig matmässigt igenom alla tillställningar på bästa sätt? Här är några av julens godbitar som du kan njuta av med gott samvete.

Julskinka
Julskinka är en bra proteinkälla, om du bara tar bort fettkanten. Tar du osötad stark senap till skinkan så kan du också öka din förbränning i kroppen. Dessutom är ju julskinkan något av det absolut godaste på hela julbordet.

Clementiner
Clementinen är det perfekta alternativet till en efterrätt beståendes av pepparkakor och lussebullar. Clementinen är full av vitaminer, god smak och mättar, till skillnad från julgodiset som istället är fyllt med e-ämnen och glutamat.

Choklad
Inte nog med att choklad innehåller både mineraler och vitaminer (jo, det är sant!), så är det också snällt mot blodsocker och blodtryck - i lagom mängd såklart. Om du har möjlighet att välja, så är mörk choklad det bästa alternativet. För den som inte får nog av choklad, men inte vill äta för mycket, så kan man gå på en avslappnande chokladmassage som istället kan stilla begäret.

Brysselkål
Brysselkål är underskattad maträtt på julbordet. Kål innehåller antioxidanter samt både C- och E-vitamin. Dessa vitaminer hjälper i sin tur till med att stärka immunförsvaret. Kål är bra för både hud, hjärna, hjärta och kärl. Äter du kålen rå så har den också en avgiftande effekt på tarmsystemet.

‹ Alla blogginlägg

Black Wekend - REA!
Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.