Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Så blir du en uppskattad kollega - 6 tips som fungerar

Vill du vara uppskattad och populär på jobbet? Det är lätt att fastna i gamla rutiner när vi har varit på en arbetsplats ett tag och att skylla på att vi är stressade och lata, men att anstränga sig lite extra på din arbetsplats behöver inte vara ett tidskrävande projekt och kommer att vara bra för din karriär i längden. De här 6 tipsen kommer garanterat att hjälpa dig på vägen till att bli en uppskattad jobbkamrat.

office

Hälsa på alla. Egentligen en rätt självklart punkt kan tyckas, men kan lätt glömmas bort när du har varit på en arbetsplats en längre tid. Ett hej uppskattas alltid och är viktigare än du tror. Gör det till en vana att alltid hälsa när du kommer in på morgonen och säg hejdå när du går för dagen.

Erbjud dig att hjälpa till. Om du märker att en kollega är stressad, fråga vad du kan hjälpa till med för att underlätta för denna. Bara själva frågan kommer att göra att du upplevs som lyhörd och mån om dina kollegor.

Våga sätta gränser. En viktig del i att bli en uppskattad kollega är att väga sätta gränser och att säga nej. Inse dina begränsningar och våga säga nej till extra arbetsuppgifter om du redan har en hög arbetsbörda. På det sättet slipper du att dina kollegor blir besvikna med vad du levererar.

Föreslå lunch. Visst kan det vara lätt att luncha med samma kollegor varje dag, men se till att bryta det lite då och då och föreslå lunch med andra kollegor. Det kommer garanterat att uppskattas, vidga dina vyer och göra dig mer populär på arbetsplatsen.

Småprata. Försök att prata med dina kollegor även när du inte behöver något från dem eller om jobbrelaterade saker. Dels får ni en bättre relation men även en bra och familjär stämning på arbetsplatsen.

Håll kontakten med gamla kollegor. Glöm inte att hålla kontakten med gamla kollegor som du har trivts att arbeta med. På det sättet får du fler vänner och kanske till och med nya jobberbjudanden i framtiden.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.