Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Test av upplevelsen "Middag med mordgåta" i Stockholm

Gillar du att läsa deckare eller tycker du kanske om att lära känna nya människor? Då är förmodligen upplevelsen "Middag med mordgåta" något för dig. En gång i månaden utspelas nämligen ett mord på Scandic Sjöfart i Stockholm (och andra delar av landet också) - och det kan bli din uppgift att försöka lista ut vem som gjorde det!

mordgatan-sommar2

"Middag med mordgåta" är en tvårättersmiddag där man tillsammans med c:a 40 andra personer samlas, äter och listar ut ett mordmysterium. Alla samlade har varsin, spännande uttänkt, karaktär med egna motiv, karaktärsdrag och framförallt ledtrådar. Det är sedan endast i samspel och i samtal med de andra närvarande som du kan hitta tillräckligt många ledtrådar för att ha en chans att lösa mordet.

Det börjar med en kort introduktion från instruktörerna, följt av presentationer av respektive karaktär och sen sätter spelet igång. Under kvällens gång kommer det på "Cederbergs ridklubb" utspela sig (uppgjorda) hästlopp, val av ny ordförande till ridklubben, förhör, samtal, rättsrapporter och en förbannad massa svek och lögner!

Det börjar relativt blygt men snabbt kommer nästan alla i lokalen igång att mingla för att reda ut mordet, fastställa alibin, sälja hästar, lägga ut villospår eller i bästa fall samarbeta med dig för att dela information som leder till vem som är mördaren av "Amanda Collin". Det är hög ljudnivå och ett stort engagemang. Vissa går "all in" i sin roll, andra är lite försiktigare men det verkar som att alla har roligt. Tvårättersmiddagen (Skagentoast samt fläskfilé) blir nästan en distraktion i sammanhanget .

När kaffet kommer in börjar kvällen summeras. Det utkoras vinnare till den som tjänat mest pengar i spelvalutan, den bästa skådespelaren och sen får varje bord försöka komma överens om vem som är mördaren. Vårt bord är mycket nära att lista ut vem mördaren är men vi hade missat en viktig ledtråd och det visade sig att mördaren i själva verket satt precis bredvid mig!

När vi sammanfattar kvällen så är den gemensamma uppfattningen vid vårt bord att det var en rolig kväll och framförallt mycket socialt. Själva mordmysteriet är mycket väl anordnat och det är precis lagom svårt. Det hade kanske varit roligare med lite mer rekvisita eller kanske en mer inspirerande lokal men behållningen är framförallt att det är en lyckad och trevlig kväll.

Tre bästa med Middag med mordgåta
1) Mysteriet i sig - manuset och karaktärerna är mycket välgjorda. Roligt och professionellt gjort.
2) Socialt - det är mycket socialt och man pratar med många olika människor under kvällens gång
3) Annorlunda - det är ett roligt och annorlunda sätt att spendera en utekväll.

När? Var? Hur?
När: Hela året om
Var: Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall.
Pris: 699 kr

Boka: Upplevelse.com/mordmysterie

 

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.