Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Upplevelser för den äventyrlige

Sällan blir presentköpet enklare än när personen du ska ge presenten har ett stort och specifikt intresse. Till exempel: min pappa har fiskat hela sitt liv, han åker ut på sjön så fort han får chansen, och allt han pratar om är hur mycket hans förra abborre vägde - så vad köper jag till honom på hans 60-årsdag? En fiskeresa så klart. Samma resonemang kan föras när personen som ska få presenten är en uttalad adrenalinjunkie som ständigt är på jakt efter nästa äventyr, och vars värsta mardröm är en lugn myshelg framför tv:n - då ger man inte bort en spabehandling och en påse chips direkt. Nedan tipsar jag om några upplevelser som passar alla som är ute efter ett äventyr.

Klippklättring
Klättring - ett väldigt vanligt och populärt intresse bland de av oss som lever på adrenalin. Det kan delvis bero på att det är så pass tillgängligt - det finns gott om klippor i Sverige. Det bästa med just den här upplevelsen är nog att det passar både för nybörjarna så väl som för de lite mer vana klättrarna, så det spelar ingen roll huruvida mottagaren av presenten är ett proffs eller en glad amatör.

Takvandring
Ett vardagsäventyr för de som inte riktigt har tid att lägga en hel dag eller mer på sin nästa kick. Takvandringen görs nämligen mitt i Stockholm där magen definitivt kommer pirra när ni får uppleva huvudstaden från hisnande höjder.

Everest Base Camp
Nu växlar vi upp ordentligt - det här är för de som faktiskt har tid att lägga på sin upplevelse, och som vill uppleva ett äventyr i ordets rätta bemärkelse. Äventyrets mål är Mount Everests base camp och därefter toppen på det 5 500 meter höga berget Kala Pathar. Detta är som sagt något för de äkta äventyrarna, och kanske kan det fungera som en uppvärmning inför en framtida bestigning av världens högsta berg?

Everest

Bli stuntman/stuntkvinna för en dag
Vi är många som har drömt om att bli stuntmän när vi blir stora, och nu kan vi faktiskt uppleva hur en dag i dessa våghalsars liv ser ut. Explosioner, eld, fall från höga höjder och koreograferade slagsmål - den här upplevelsen täcker in alla delar av hur det är att vara stuntman. En upplevelse som också passar perfekt för en svensexa eller en möhippa.

Utforska grottor
Det här är antagligen ingenting för de klaustrofobiska, men för de som gillar att utforska det okända och utmana sig själva så är det en väldigt passande upplevelse. Att bege sig flera hundra meter in i ett berg med enbart en pannlampa är väl ett äventyr om något.

Prova på dykning/dykcertifikat
Alla som hävdar sig gilla äventyr borde åtminstone prova dykning, och vill man sedan ha mer är ett dykcertifikat ett måste. De första gångerna man är nere är det verkligen som att komma in i en ny värld, och med tanke på att det finns så många olika sorters dykning så är möjligheterna nästintill oändliga.

dykning

Adrenalinfyllda äventyr kan så klart också upplevas bakom en ratt, så om du eller den du vill ge ett äventyr till är såld på bilar och motorer så hittar du tips på några fartfyllda äventyrsupplevelser här.

 

‹ Alla blogginlägg

Vi firar 15 år! – Upp till 60% rabatt!