Gå till innehåll (Snabbkommando: S) Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Webbkarta Vanliga frågor och svar (FAQ) Hjälp Kontakt Juridisk information

Presenttips till alla som älskar bilar och motorsport

Sportbil, motorcykel, fyrhjuling, speedway eller formel 1 - det finns mängder med upplevelser som passar perfekt som present till de som älskar bilar och motorsport. Hur kul det än är att titta på eller läsa om sina favoritfordon så är det ändå en bra mycket häftigare upplevelse att få köra dem själv, och känna hur motorn vrålar när alla hästkrafter drar igång. Det är något annat än den gamla Volvon som står hemma på garageuppfarten. Här kommer några tips till när ni ska ge bort en present till någon som lever för bilar och fart.

Koritaliensksupersportbil1

Köra Ferrari eller Lamborghini
Två av de mest kända och mytomspunna sportbilarna i världen. Många av oss har bara sett sådana här bilar på bild eller på tv, tänk då att få köra en av dem och verkligen känna vad de går för när man trycker plattan i mattan. En present som i ärlighetens namn passar både bilälskare och de av oss som inte ens vet hur man byter olja. Är man tillsammans med mig en av de sistnämnda kan man också nöja sig med att sitta på passagerarsidan och bara njuta av farten. Och det spelar knappt någon roll var du eller den som ska få presenten bor då det finns banor som erbjuder de här upplevelserna i flertalet städer så som Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg och Örebro.

Beach Buggy
Dags att lämna de trygga asfaltsbanorna och ge sig ut i en lite mer krävande terräng. När man kör Beach Buggy handlar det mindre om fart och mer om att testa sina förarkunskaper och sin kontroll över fordonet. Jag som bara har kört bil i stadsmiljö kan verkligen se tjusningen i att inte behöva bry sig om rödljus och rondeller, utan bara ösa på genom skogen tills bensinen tar slut.

Dragracing
Om Beach Buggy inte handlar så mycket om fart så handlar Dragracing ENBART om fart, för här går det undan. Jag har hört att det känns som att bli skjuten ur en kanon, och att man kan få uppleva den känslan utan att behöva bli skjuten ur en faktisk kanon låter ju onekligen häftigt.

Speedway
Att Sveriges inofficiella nationalsport är Speedway råder det väl ingen tvekan om. Jag har alltid velat testa hur det är att ligga ner så att man nästan kan slicka gruset och sladda igenom hela kurvan med full kontroll. En upplevelse som passar de yngre och mer oerfarna lika bra som den näste Tony Rickardsson.

Formel 1 
Den heliga gralen, motorsporternas Rolls Royce, världens snabbaste bilar - kärt barn har många namn. Är man det minsta bil- eller motorintresserad så måste ändå att få åka med i en Formel 1-bil vara den ultimata upplevelsen, det vill säga om man inte räknar med det faktum att man själv kan få köra en Formel 1-bil. Topphastigheten ligger på 330 km/h, det är ungefär 200 km/h snabbare än vad jag någonsin har kört.

‹ Alla blogginlägg

Stäng popup

Äntligen ett enkelt sätt att välja
en minnesvärd och unik gåva...

Börja med att klicka på de blå länkarna för att anpassa din sökning.  


Orolig för att mottagaren inte kommer att bli nöjd?
Ingen fara, han eller hon kan lämna tillbaka presenten inom 45 dagar
eller byta den mot en annan upplevelse i hela tre år.
PLUS att ni har tre år på er att utföra upplevelsen – Marknadens bästa villkor.